- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Zondag 8 juli 2018 - Zomerrit van de Porsche Fans Drechtsteden

Op deze zonovergoten dag is een tourrit uitgezet met een West-Brabant en Kalmthoutse Heideroute. Coördinator Jan heeft ´s ochtends als een betrokken coach alle deelnemers via de "PFD Zomerrit 2018"-WhatsAppgroep een prettige rit naar Hoeven toegewenst.
Vanaf 12:00 uur was het verzamelen op het startpunt bij restaurant D´n Halder, Halderbergselaan 1 in Hoeven. Op het terras was een weerzien van bekende PFD-ers, en een ontmoeting met nieuwe leden. Om 12:30 uur vertrok de stoet aan Porsches onder leiding van Mike en Marla richting de Belgische grens. Met een route door de landerijen, dorpjes en bossen arriveerden we omstreeks 13:30 uur voor de lunch bij restaurant de Bosduif in het Belgische Kapellen (net voorbij Kalmthout). Grappig is dat de Vlaamse menukaart benamingen bevat die voor ons als Hollanders niet gangbaar zijn.
De serveerster had veel woorden nodig om uit te leggen wat een broodje Smos was, het voor ons bekende Nederlandse broodje gezond.Na de lunch, eveneens onder leiding van Mike en Marla, reden we het tweede deel van de route terug richting het noorden. De snelheid nam aanzienlijk af doordat een landbouwvoertuig geruime tijd de vrije doorgang belemmerde, maar dat gaf wel de mogelijkheid om dicht bij elkaar te blijven rijden. Na verscheidene keren in het grensgebied de Belgische en Nederlandse grens te hebben gepasseerd arriveerden we om ongeveer 16:45 uur op het eindpunt bij restaurant Lodge Visdonk in Roosendaal. Een aantal deelnemers nam bij aankomst daar afscheid, sommigen dronken eerst nog wat, en anderen gingen er dineren voordat men naar huis vertrok.


Een geslaagde dag, met dank aan:
- Mike en Marla voor de organisatie;
- Raymond voor de foto's.

Tot een volgende ontmoeting,
Hans van de Zand

13-7-2018