- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Zondag 9 juli 2017 - Zomerrit van de Porsche Fans Drechtsteden

Net als tijdens de voorjaarsrit op 9 april was het ook tijdens de zomerrit weer stralend weer en het beloofde dan ook een prachtige rit te worden. De start was deze keer bij Grand Café Roos nabij het station in Boskoop.
De negen deelnemende Porsches stonden om half 12 allemaal al in een rijtje op de parkeerplaats te glimmen in de ochtendzon. Alle bestuurders en bijrijders konden dus eerst nog even rustig gaan genieten op het zonnige terras van een werkelijk heerlijk kopje koffie met mini-likeurtje met slagroom en een stroopwafel. Om 12 uur was de start gepland en een paar minuten over 12 vertrokken de bolides met Mike en Marla voorop, richting Reeuwijk.

Dwars door de prachtige Reeuwijksche Plassen, waar de weggetjes toch wel erg smal waren en het zelfs lastig was om fietsers te passeren, laat staan tegenliggers, die met dit mooie weer ook allemaal onderweg waren.
Niet iedereen was, zoals soms bleek, even gelukkig met een stoet van 9 Porsches. De waterpartijen en de aanliggende optrekjes waren een lust voor het oog in deze prachtige omgeving. Via Driebruggen en Bodegraven ging het richting Zwammerdam naar de Nieuwkoopse Plassen. Ook hier waren de door Mike en Marla uitgekozen weggetjes smal en als ze niet smal waren dan waren ze wel voorzien van drempels. Henk met zijn nieuwe GT3, die wel heel erg weinig ruimte heeft tussen carrosserie en wegdek, had hier het meeste last van en Joke werd er naar haar zeggen "zeeziek" van.

In Rijnsaterwoude was de tussenstop gepland. Bij het schoolgebouw naast de kerk, konden de Porsches keurig geparkeerd worden, het terras werd enigszins verbouwd, zodat we met 18 man gezellig bij elkaar onder de parasols konden zitten. De koffie of fris en de door de vrijwilligers van het schoolgebouw voor ons speciaal vers gebakken appeltaart was uitstekend te noemen. Voor de liefhebbers was er nog een korte wandeling langs het Braassemermeer. Van hieruit ging de rit verder naar Leimuiden, Oude Wetering en via Roelofsarendsveen naar Leiden. Ook hier konden de Porsches, net als eigenlijk tijdens de hele rit, dicht bij elkaar blijven zodat niemand de aansluiting verloor. Via Warmond en Sassenheim ging het verder naar Noordwijkerhout waar de finish was bij Hotel de Witte Raaf. Ook hier werd het terras verbouwd om 18 PFD-ers bij elkaar onder de parasols te kunnen laten zitten.
Na een verfrissend drankje, bitterballen en nog wat gezellig gekeuvel vertrokken we, na zo'n heerlijke dag, weer tevreden huiswaarts.

Mike en Marla bedankt voor de organisatie van deze geslaagde dag; we hebben genoten.

Jan, Mea en

hond Bolt

 Bolt

15-7-2017