- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

12 juli 2015 - Zomertourrit van de PFD

Op zondag 12 juli 2015 vond de zomertourrit van de PFD plaats. De start en de het eindpunt waren bij AC restaurant Meerkerk aan de A27 tussen Utrecht en Gorinchem.

Tegen half twee verzamelde zich de deelnemers voor de start om even na 13.30 uur. Net voor de start ging er een lint van meer dan 50 motoren (customs e.d.) voorbij richting Meerkerk. Later in de middag reden wij die colonne in de buurt van Maurik, op een slingerdijk, achterop. Dat drukte het tempo en gaf ook de bestuurders voldoende gelegenheid om te genieten van het mooie rivierenlandschap. Maar na een paar kilometer scheidde onze wegen weer en konden we ons eigen tempo weer bepalen.

De route was oorspronkelijk +/- 134 km lang en maakte een rondje door o.a. de Betuwe en gaat een stuk langs de rivieren (Leerdam, Tiel, Maurik, Rhenen, Amerongen, Culemborg). Onderweg bleek dat de TomTom navigatie o.a. bij Rhenen de bedoeling niet altijd helemaal goed begrepen had en ook op een veerpont bij Culemborg uitkwam, die om de één of andere reden op 12 juli alleen personen meenam en geen auto´s. Zelfs geen Porsches. Maar via de Lekbrug bij Vianen kwamen we toch weer aan de goede kant van de rivier en vandaar snel door naar AC restaurant Meerkerk, waar we nog even gezellig nagenoten.
Voor Kesteren zagen we een aardig "bruin" café, waar we de inmiddels hoognodige stop voor de in- en uitwendige mens hielden. Trouwens wie niet weet waar de kersen vandaan komen, weet het nu wel. Niet alleen bij Flipje Tiel. (Voor de wat oudere jongeren een destijds bekend begrip).

Vanwege werkzaamheden aan de van Brienenoordbrug en de daardoor veroorzaakte files, moesten enkele deelnemers hun thuisreis qua route wat aanpassen. Eén besloot er alsnog een tochtje met een veerpont te maken bij Schoonhoven om in Krimpen te komen, ter compensatie voor de gemiste overtocht bij Culemborg.

Na de vele bochten op de dijken en wegen tussen de fruitboomgaarden en de landelijke omgeving, keerde een ieder weer voldaan huiswaarts. De Porsches waren weer eens lekker uitgelaten.

John Poppeliers

20-7-2015