- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

22-23/24 september 2017 - PFD clubweekend, in Silz/Pfalz, Duitsland

Net als tijdens de voorjaarsrit op 9 april en de zomerrit op 9 juli scheen ook tijdens dit weekend het zonnetje weer overdadig. Het mooie weer lijkt haast een gewoonte te worden tijdens de PFD activiteiten. De heenreis naar Silz op vrijdag ging voorspoedig ondanks de lange stoet van vrachtauto´s op de rechterbaan en de verschillende "Baustellen" onderweg. De laatste Porsche parkeerde rond 17.00 uur op de grote parkeerplaats bij Hotel zur Linde, zodat we voor het diner gezamenlijk nog uitgebreid een drankje konden nuttigen.

Het aantal deelnemers viel deze keer enigszins tegen. Door familie feestelijkheden, plotselinge buitenlandse werkzaamheden en helaas ook door ziekte, was het aantal Porsches teruggebracht naar vier. Maar ook met acht personen was het een heel geslaagd weekend.
Na een goed diner werd er nog het nodige gedronken waarna we naar onze nette ruime kamers konden.

Zaterdag om 08.30 ontbijt, want er moest natuurlijk een rit door de bergen gereden worden. Nico had de rit uitgezet, met als eerste stop gasthaus Taubensuhl boven op de gelijknamige berg. Helaas kwamen we hier een klein half uur voor openingstijd aan en de bediening was niet bereid alvast koffie voor ons te zetten. Jammer, dan maar op zoek naar een ander restaurant. Frauenstein in Hinterweident was snel gevonden.
De route op de TomTom leidde ons steeds door het centrum van alle dorpjes en stadjes. Na een aantal drukke zaterdagochtend stadjes bewonderd te hebben hadden we dat eigenlijk wel gezien. Yolande heeft snel de route gewijzigd in "kronkelweggetjes langs de dorpjes" zodat Anton in volle vaart de ene na de andere bocht kon nemen en wij natuurlijk er achteraan. Onderweg nog een heerlijke lunch op een terrasje gehad, waar een Belgische en een Duitse Porsche club nog langs kwamen. We waren daar dus niet de enigen daar in Pfalz.
Om even voor 4 mochten de dames nog even een half uurtje winkelen, waarna we nog even konden genieten van een ijsje of een drankje op een zonnig terras.

De volgende dag ging de helft alweer huiswaarts. Anton en Yolande reden via Cochem, soms wel erg snel, 250 km op de teller, om nog wat boodschapjes te doen. Mea en ik zijn, alvorens terug naar huis te rijden, nog naar een Burchfest geweest in ruïne Hardenburg waar het heel gezellig was.
Nico en Wil en Rob en Ria hebben deze zondag in het nabijgelegen Naturpark gewandeld en nog een nachtje in Hotel zur Linde doorgebracht.

Nico en Wil bedankt voor de organisatie van dit geslaagde weekend; we hebben genoten.

Jan en Mea Jacobs

4-10-2017