- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Voorjaarsrit van de Porsche Fans Drechtsteden op 15 april 2007 (Waal/Betuw- rit)

Zondag 15 april 2007, de dag dat de Waal/Betuwe-rit van de PFD werd gereden.
Eindelijk geen andere verplichtingen en konden we gezellig weer eens met een rit van de PFD meerijden.
Na eerst de 944-S2 eens goed in de wax te hebben gezet (tja, het blijft een rode he...) was ze er helemaal klaar voor.
De weersvoorspellingen waren prima voor deze dag, maar dat we zulk schitterend weer zouden gaan krijgen in april, dat had toch echt niemand gedacht.
Na een kleine omleiding zodat we wegwerkzaamheden op de A27 en de gebruikelijke drukte bij Everdingen konden ontlopen kwamen we rond 11:50 uur aan op het verzamelpunt, AC restaurant Meerkerk aan de A27.
Ondanks dat we nog iets aan de vroege kant waren stonden er toch al wat Porsches in de zon te blinken.
Dat soort situaties vraagt uiteraard om foto's...

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Langzamerhand kwam iedereen binnendruppelen zodat we rond 12:30 uur konden starten met onze tourrit waarbij we werden uitgezwaaid door een groep liefhebbers van oude Amerikanen die dit parkeerterrein ook hadden uitgekozen voor een meeting.
John in zijn Porsche 968 voorop (ja, de 911 Turbo is verkocht...), want als onze hoeder was hij natuurlijk als de dood dat we meteen al totaal verkeerd zouden rijden vanwege een afgesloten spoorwegovergang.
Nou John..., dan ken je deze Porschefanaten nog niet, gewoon gassen en wegwezen hoor...
En natuurlijk, het eerste obstakel, een andere spoorwegovergang waarvan de bomen dicht bleven werd zonder enige schroom door de hele groep "genomen".
Vervolgens de dijk op richting Leerdam.
We waren reeds voorbereid op veel fietsers op de dijkjes, maar zoveel...
Gelukkig is de S2 rood en hebben we goede ruitenwissers, want volgens mij reed half Nederland op de fiets, dus je kon maar nooit weten he.
Na stapvoets rijdend en slalommend ons door al die hordes heen te hebben gewerkt keek ik na drie kwartier eens op de teller en toen bleek dat we pas 25 kilometer hadden afgelegd...
Gelukkig werd het later toch wat minder druk met die fietsers, want we hadden geen slaapzakken of voedselpakketten bij ons.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Op een gegeven moment kwamen we in de buurt van restaurant "De Rotonde" weer op de snelweg en konden al die wilde honden eens lekker worden uitgelaten.
Het werd dus even tijd om wat 11-jes te verschalken, en in no-time reden we van de voorlaatste naar de koppositie waar John nog steeds de hele meute op sleeptouw aan het nemen was.
Natuurlijk kon dat passeren niet zonder het maken van de nodige foto's gebeuren, en dan blijkt toch maar weer hoe gelukkig iedereen is met zijn of haar Porsche, allemaal lachende gezichten...

Na onderweg natuurlijk nog even een gezellig terrasje onveilig te hebben gemaakt (sommigen wilden er al een Porsche-terras van maken) en het tekort aan vocht wat inmiddels bij iedereen op de rug was gaan zitten op kosten van de PFD weer was aangevuld konden we onze weg vervolgen naar de volgende bezienswaardigheid, het stadje Buren, ook wel Oranjestad Buren genoemd vanwege de connectie met de Koninklijke familie.
Na allemaal verzameld te hebben op een parkeerterrein tegenover het stadje zijn we er eens doorheen gewandeld.
Dit stadje met zijn stadsmuren, poort en oude kerk is echt de moeite waard om eens bezocht te worden, en zo'n wandeling is nog eens gezond ook na de hele middag achter het stuur te hebben gezeten.
Natuurlijk waren er ook onder ons die de verleiding van de plaatselijke snackbar niet konden weerstaan...

Na het bezoek aan Buren werd het langzamerhand tijd om die man met die Porsche 968 (wie was dat ook al weer...) te volgen voor de mooie terugweg naar het beginpunt AC restaurant Meerkerk, waar we gezamenlijk op het terras nog van een heerlijke koele dronk hebben genoten alvorens weer naar huis te rijden.
Al met al was het weer een voortreffelijke tourrit en we verheugen ons dan ook al weer op de volgende.

Groet,

Ed PostVoorjaarsrit PFD 2007

Op zondag 15 april 2007 werd deze rit verreden , die was aangekondigd als de Waal en Betuwerit maar die net zo goed de Bloesemrit genoemd had kunnen worden. Door de hoge temperaturen in de voorafgaande weken en het hoogzomerse weer op 15 april stonden bijna alle bomen en struiken volop in de bloesem. Dat de Rotterdamse marathon halverwege werd stop gezet vanwege de te hoge temperatuur op de 15e zegt wel iets over die zomerdag in april. Door de PFD organisatie was mooi weer besteld maar dat we zo verwend zouden worden was boven verwachting.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Aan de start bij het AC restaurant Meerkerk verschenen een twaalftal PFD Porsches, waarvan er een aantal al een halve puzzelrit achter de rug hadden, doordat de noeste werkers van rijkswaterstaat voor ons eigen belang ?? een aantal stukken rijksweg hadden afgesloten. Ook al zijn er normaliter geen files dan worden ze wel gecreëerd.
De gevarieerde route van de Voorjaarsrit bood de mogelijkheid om de lengte in te korten en bestond afwisselend uit (smalle) binnenwegen, (rivier)dijken en provinciale wegen, met heel veel natuurschoon en een tweetal stukken snelweg.

Even na half één vertrokken we richting Arkel, vanwege een wegens werkzaamheden aan het spoor afgesloten spoorwegovergang, maar even in colonne aan de overzijde van het Merwede kanaal naar Arkel. Na die ervaring o.a. een half gesloten alternatieve spoorwegovergang, geen last meer gehad van afgesloten wegen.
Wel werd vanwege het prachtige zomerse weer alles wat wielen had uitgelaten. Amerikaanse oldtimers, oude Volvo's , Shelby's , trikes, motoren, zelfs een Solex en natuurlijk veel fietsers, heel veel fietsers. Zoals Johan C. al zei alle voordeel heb ook z'n nadeel, maar met een beetje goede wil over en weer zaten we elkaar niet al teveel in de weg. Veel fietsers hebben de goede gewoonte om regelmatig een pauze in te lassen en op een bankje van de omgeving te genieten en daar geniet ik weer van, vooral op een mooie bochtige dijk.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Langs de oevers van de Linge reden we via Gellicum naar de brug over de Waal bij Zaltbommel , via Kerkdriel en Rossum ging het richting Leeuwen, na Wamel namen de brug weer over de Waal. Via Ochten en Dodewaard zochten we de rivierdijk (Waalbandijk) weer op. In Andelst was het hoogtijd voor een drankje e.d. op een terras , daarvoor zagen we alleen overvolle terrassen en parkeerplaatsen. Maar midden in Andelst bij het dorpcafé was nog ruimte genoeg . Na de Waalbandijk ging het via de Randwijkse Rijndijk en de N 320 naar het mooie stadje Buren. Buren werd voor de afwisseling even te voet bezocht (rondje langs de kerk , een tekenaar/kunstenaar en de ijscoman) Dat Buren wat heeft met Oranje werd daar wel duidelijk. Na het bezoek aan Buren volgde het laatste traject , via Geldermalsen, Leerdam en Nieuwland over dijken en binnenwegen terug naar AC restaurant Meerkerk waar we tegen vijf uur aankwamen.
Na een laatste drankje op het terras gingen de meeste deelnemers richting de thuishaven.
Uit de reacties maakte ik op dat men genoten had van de rit en de omgeving. En dat sommigen op plaatsen waren geweest waar men nog niet eerder was geweest. Verder heb ik niet één chauffeur horen klagen dat er te weinig bochten in de route zaten.

Groeten en tot ziens bij een volgend evenement.
John P.