- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Zondag 9 april 2017 - Voorjaarsrit van de Porsche Fans Drechtsteden

Stralend zonnig weer. Dat was alvast een hele mooie start voor een tochtje met de Porscheclub.
Op tijd vertrokken en na de juiste afslag gemist te hebben zo rond 12 uur bij McDonalds in Hoogvliet gearriveerd. De overige deelnemers aan de rit waren bijna allemaal al present. Rond half een vertrok de stoet met als wegwijs-Piet Jan Jacobs en zijn vrouw en hond in hun Boxster. Totaal 12 prachtige Porsches op een rij. Het blijft altijd weer een genot om naar te kijken. En je hebt onderweg ook aardig wat bekijks.

Een hele mooie rit voerde ons over de Botlekbrug richting Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn en Brielle. Bijzonder mooie kleine dorpen en weggetjes, waar de meeste deelnemers waarschijnlijk nog nooit eerder geweest waren.

Een eerste korte stop om even de benen te strekken was bij het Maasvlaktestrand. Even boven op het duin naar de zee kijken. Een van de deelnemers (Bert Bouwknegt) maakte met zijn drone luchtopnamen van het rijtje geparkeerde Porsches. Super leuk om te zien, zowel de drone als het opgenomen filmpje!

Verder met de rit. Via Oostvoorne naar de Tenellaplas. Hier een langere stop voor koffie of meer. Heel gezellig restaurantje. De sportievelingen konden ook nog even een wandeling rond de plas maken.

Via Rockanje en de Haringvlietsluizen (indrukwekkend) ging het richting Ouddorp. Op de sluizen kon even lekker gas gegeven worden. Tenslotte hebben we een sportwagen, nietwaar.
Bij strandpaviljoen C-side bij Ouddorp een laatste stop gemaakt. Het was eb, dus breed strand en de zee ver weg. Bovendien had niemand zwemspullen meegenomen. Dan toch maar lekker terrasje in de zon. Maar met zulk mooi weer een vol terras, dus binnen gezellig bij elkaar gezeten en iets gegeten en/of gedronken.

De terugweg van Ouddorp richting Rotterdam/Hoogvliet verliep vrij rustig wegens flinke drukte op de weg. Een aantal deelnemers zwaaide onderweg af om een kortere route naar huis te rijden. De die-hards hielden vol tot het eindpunt bij McDonalds.

Alles bij elkaar een geweldige dag, prachtig weer en een hele mooie tocht gereden. Genieten was het weer van het treintje van 12 Porsches die goed bij elkaar konden blijven rijden. Alle lof voor Jan, de organisator van de tocht. Op naar de volgende rit!

Nico en Wil van Schagen

update 15-7-2017