- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Voorjaarsrit 2009 van de Porsche Fans Drechtsteden

Op zondagmiddag 19 april 2009 vond de gebruikelijke voorjaarsrit van de PFD plaats. De start was bij het restaurant Grevelingen nabij Bruinisse aan de Grevelingendam. De route voerde door de fraaie provincie Zeeland vandaar ook de naam “Zeeland route”. Op de parkeerplaats verzamelden zich een vijftiental Porsche’s en een cabrio van een ander Duits merk. Vanwege het voorspelde mooie weer gaf Bas de voorkeur aan open rijden en liet zoonlief en vriendin in de gesloten Porsche deelnemen. Die vond zo te zien de keuze van pa niet zo’n probleem. Overigens weer eens een ouderwetse flinke en gezellige PFD opkomst.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Zo rond half twee vertrok de meute richting Zierikzee, daarna verder naar Burghaamstede, via de Oosterscheldekering langs het Veersemeer naar de eerste stop, achter het Noordzeestrand bij restaurant “Vrouwe in den Polder“. Kennelijk toch een bijzonder verschijnsel in Zeeland om daar je restaurant naar te vernoemen, wellicht had de vrouwe destijds veel indruk gemaakt.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Na een blik op de Noordzee met het mooie brede strand en een versnapering ging het richting Middelburg, Domburg, Zoutelande, Grijpskerke en Vlissingen.

Overigens is Zeeland denk ik kampioen flitspalen en verkeersdrempels, daar zijn ze niet zuunig mee.

In Vlissingen ging het in optocht en met een heel rustig gangetje over de boulevard, met aan het eind onze nationale zeeheld Michiel de Ruyter. Na hem gegroet te hebben reden we even later langs een ander bekend maritiem object en wel de scheepswerf “De Schelde” die vooral voor de Koninklijke Marine van grote betekenis was en hopelijk blijft.

Na een laatste pitsstop in Kapelle bij restaurant “De Caisson” ging het via de VLAKE TUNNEL, de Oesterdam en de Philipsdam weer richting Restaurant Grevelingen waar we ook gestart waren.

Het was weer een prachtige tocht en middag geweest met veel zon en soms een tijdje dichte bewolking en fris maar wel droog en ruwweg 160 heerlijke Zeeuwse kilometers.
Afsluitend de complimenten aan de uitzetters van deze rit, Peter en Andrea.

door John Poppeliers