- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Voorjaarsrit 2008 van de Porsche Fans Drechtsteden.

Op 13 april werd de voorjaarsrit van de PFD verreden. De toch voerde langs fraaie plaatsen in Utrecht en de Veluwe.
Hoewel de weersverwachting eerst niet zo best was, werd die naarmate zondag dertien april naderde steeds minder ongunstig en uiteindelijk werd het tijdens de toertocht fraai voorjaarsweer met een enkele plaatselijke bui. Waar verder niemand problemen mee had aangezien we of onderweg waren of binnen zaten. Wel was de bemanning van een deelnemende cabrio zo verstandig om voor vertrek van de startplaats de kap omhoog te doen.
Een tweetal aangemelde deelnemers moesten zich helaas wegens onvoorziene omstandigheden afmelden, zodat om even na half twaalf de stoet Porsches zich vanaf de parkeerplaatst in Bunnik in beweging zette richting Driebergen, waar destijds de bekendste Porsches van Nederland hun basis hadden. Helaas lijkt het wel op met het verdwijnen van die rood/oranje witte RP Porsches ook het respect voor de KLPD aanzienlijk minder is geworden, maar ja respect moet verdient worden, ook door ome koos.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Via Doorn en Maarn ging het door bos en heide naar Amersfoort en vandaar naar Leusden waar we langs het "bescheiden" onderkomen van de importeur van ons merk kwamen en via een ommetje, vanwege een na het narijden van de rit ontstane wegafsluiting, via Achterveld naar Barneveld togen.
Overigens luidt het antwoord op het bungy jumpen: Jan van Schaffelaar in éénmalige vorm.
In Garderen was het hoog tijd voor koffie en aanverwante zaken, ook Pluvius vond het tijd voor een buitje.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Na de pauze ging het verder via Putten naar Strand Nulde, waar de overige horeca (vraag) op 1 mei open gaat, nu volstonden we met een rondje Mercure hotel en gingen door naar Nijkerk en Bunschoten.
Via Amersfoort naderden we ons einddoel Soesterberg, waar we de witte anwb borden militair luchtvaart museum volgden en zo het eindpunt van de rit bereikten.
Vanwege het mooie weer hebben we eerst de buiten opgestelde vliegtuigen bekeken en daarna pas de binnen opgestelde diverse objecten. Dat dit museum erg in trek is was te merken aan de flinke (ook kinderen) belangstelling. Voor de entree of parkeer prijs hoef je het niet te laten, want die is er niet.
We eindigden in de kantine van het museum, vanwaar we na een gezellige babbel weer huiswaarts trokken. De thuisblijvers hadden toch wel wat gemist, maar er volgen nieuwe ronden met nieuwe kansen.

Groeten en tot ziens,
John P.