- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

De Vet Cool Man 2009

Voor veel leden van de Porsche Fans Drechtsteden is dit een jaarlijks terugkerend evenement waaraan zij deelnemen.
Het is een dag voor kinderen uit meerdere kinderziekenhuizen al dan niet aangevuld met broertjes, zusjes en vriendjes, die worden opgehaald door Porsche-rijders en gaan dan via een route naar het RDW circuit in Lelystad.
Dit jaar op zaterdag 27 juni was het de tweede keer dat we met ruim 200 Porsches naar de RDW gingen. De datum voor volgend jaar staat ook al vast t.w. zaterdag 26 juni 2010 dan voor de achtste VCM.
Dit keer ook weer vanuit het Sophia kinderziekenhuis te Rotterdam, verder vanuit het Wilhelmina kinderziekenhuis te Utrecht, de Isala klinieken, locatie Sophia uit Zwolle, het Emma kinderziekenhuis te Amsterdam en het Sint Radboud uit Nijmegen.

Het vertrek uit Rotterdam had de nodige vertraging omdat een tiental Porsches, die nodig waren om alle kinderen mee te nemen, moeite hadden om het Sophia te vinden en dus te laat waren.
De chauffeur van de enige Cayenne werd weer eens geconfronteerd met het gezegde dat kleine kinderen de waarheid spreken. Een klein ventje was bij hem ingedeeld en toen hij bij de Cayenne aankwam zei het ventje boos en naar mijn mening heel begrijpelijk: "Ik wil niet in zo'n Porsche, ik wil in een platte Porsche!!".
Gelukkig was er een zusje dat wel wilde ruilen, het ventje ook weer blij.

klik om de foto te vergrotenklik om de foto te vergrotenklik om de foto te vergrotenklik om de foto te vergroten


Op de binnenruimte van de kombaan van bijna 3 km en uiteraard twee kombochten met een variabele helling, was weer het gebruikelijke circus opgetuigd en er was rekening gehouden met een regenbui die overigens niet gekomen is. Door een grote hijskraan werd een enorm rond tentdak omhoog gehouden.
Hoogtepunt was natuurlijk de 2 rondjes over het circuit en de aparte beleving om met ruim 140 km de kombocht bovenaan te ronden op de rechte stukken ga je weer horizontaal.
De speaker of the day was Bert van den Dool bekend van autoprogramma's op tv.
Zo rond kwart voor vier ging het weer terug naar de ziekenhuizen, waar de kinderen nog een herinnering ontvingen en de chauffeurs een fles Vet Cool Man wijn.
Het was weer een prachtige, droge en geslaagde dag geweest waar de kinderen (en ook de Porsche-rijders natuurlijk) enorm van genoten hebben.
Bijgaande foto's geven een aardige indruk van het gebeuren op het RDW circuit.

door John Poppeliers