- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

De Vet Cool Man 2008

De zesde editie van de Vet Cool Man Porsche Tourrit vond dit jaar plaats op zaterdag 27 juni en voerde dit keer niet naar het bekende circuit Zandvoort maar naar het test circuit van de RDW in Lelystad. Naar verluidt had deze verplaatsing te maken met het niet doorgaan ( vanwege milieu/geluidseisen ?) van de Porsche Days op Zandvoort, waaraan de VCM rit min of meer gekoppeld was v.w.b. het uurtje circuit gebruik. Ook liep de aanmelding van patiŽntjes in Rotterdam niet zoals verwacht en door een aantal tegenstrijdige e-mails werd er her en der wat verwarring veroorzaakt. Het is overigens ook geen sinecure om een zo'n dag te organiseren met +/- 200 patientjes en +/- 200 Porsche rijders , verdeeld over 4 locaties en de nodige sponsors.

Veel PFD-ers vonden toch een manier om deel te nemen aan deze grootse Porsche happening en de ziekenhuiskinderen al dan niet vergezeld van een vriendje/vriendinnetje een geweldige dag te bezorgen. Hun motto was gewoon naar ťťn van de ziekenhuizen gaan en inschrijven en dat werkte goed. Ruim 200 Porsches kwamen via de deelnemende ziekenhuizen op het RDW circuit in Lelystad..

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Bij aankomst op het circuit werd begonnen met de gebruikelijke fotosessie , dit keer op een hellend vlak en wel op een deel van de kombaan, die bovenaan tot 45 graden gaat, hoe dat rijdend beleefd wordt zouden we een uur of wat later merken.

Voor de inwendige mens werd goed gezorgd, de broodjes , koffie en watertjes stonden al klaar. Later ging ook de patatkraam open. De suikerspin en de ijscoman volgden. Ook het springkussen was weer aanwezig en waren er demo's met op afstand bestuurbare schaalmodellen, elektrische en verbrandingsmotoren. Het sanitair was goed geregeld, verstopte toiletten zoals op Zandvoort kwamen niet voor. De kleur van de t-shirts was dit keer geel evenals de petjes. Rode petjes voor de organisatie.

Klik om de foto te vergrotenKlik om de foto te vergrotenKlik om de foto te vergrotenKlik om de foto te vergroten

Voordat we steeds per groep met de kinderen de ovale baan opgingen kregen we van ene Gijs van Lennep, (die heeft iets met Porsche) uitleg over de G-krachten in een kombaan en hoe te sturen. Kortweg kwam het hierop neer: Met 120 bovenaan blijft hij rechtdoor gaan, ga je langzamer dan wil de wagen naar beneden dan dus omhoog sturen als je niet naar beneden wil, ga je harder dan wil de wagen omhoog en dus naar beneden sturen. Na deze instructie van Gijs gingen we steeds met +/- 8 Porsches voor 3 rondjes de baan op , helaas mocht inhalen niet en moest je voldoende afstand houden, dus was je afhankelijk van de durf en vaardigheid van de voorgangers. Maar daar was de lol niet minder om, overigens zit er in de Nordschleife ook zo'n stukje , volgens mij wordt dat de Caroussel genoemd, maar in Lelystad is de kom veel langer en je krijgt hem 2 maal in 1 rondje. Het blijft een heel aparte ervaring de wereld c.q. de baan voor je op z'n zijkant te zien. Ik had 2 jongens van 10 jaar bij me en de ene was in de eerste kombocht nog helemaal verdiept in zijn Donald Duck , bij de volgende had hij door dat het toch wat anders ging dan bij Pa in de auto en vond hij het prachtig.

Na de groepsfoto werd het tijd om weer naar de ziekenhuizen terug te gaan, waar de ouders van de patiŽntjes hen weer opwachtte, veel ouders waren overigens met de bussen meegekomen naar en van het circuit. Zo kwam er weer een einde aan deze, in Lelystad droge en zonnige fantastische dag. Waarvan de patiŽntjes, (leukemie , inmiddels voor bijna 80 % te genezen, volgens een moeder) niet aan hun ziekte werden herinnerd, met hun vriendjes met volle teugen hebben kunnen genieten. Voor de Porsche rijders was het dan ook dubbel genieten.

De nieuwe datum voor 2009 werd al bekend gemaakt, want de RDW zal op 27 juni 2009 opnieuw het testcircuit ter beschikking stellen. Zandvoort was leuk maar dit is nog leuker en zeker veel ruimer, echter wel met de Politieschool om de hoek, dus opletten met de snelheid buiten het circuitterrein!
John P.