- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Zondag 22 juni 2014 - Tourrit Porsche Fans Drechtsteden

Op 22 juni 2014 werd deze rit gereden door een aantal leden van de PFD door een gevarieerd gebied, te weten de Utrechtse Heuvelrug-Veluwe-Overbetuwe. Lengte 178 km.
Bijzonderheid: één van de deelnemers was een hond van het merk Jack Russel in een Boxster met een voorliefde voor de stoel van de chauffeur. Het hondje leek ook op de hond Jack van de reclame van Autotrack.nl, dus op zich niet zo vreemd dat hij meereed. We gaan hem meer zien bij de PFD.
Het startpunt was Bunnik, bij het Postillion Hotel aan de A12 en de beschrijving van de route was aan de hand van de bekende blauwe ANWB borden en een enkele rode (fietsroute).
Het eerste deel ging via Zeist en Soest naar Leusden, Woudenberg en via Maarsbergen weer terug naar de A12 richting Veenendaal. Aardige optrekjes her en der in deze mooie soms rustieke omgeving.

Het tweede deel ging binnendoor via Ede richting Arnhem, daarna omhoog via de Hoge Veluwe naar Hoenderloo en richting Apeldoorn, via een stukje A1 eraf bij Kootwijk weer terug naar Ede. Zo nu en dan waanden we ons qua uitzicht en wegen in het Sauerland of Eifel.
Na Ede werd het tijd om het water weer op te zoeken Via Bennekom en Rhenen en door oude plaatsjes te doorkruisen, zoals Amerongen met zijn smalle straatjes, om op de dijk langs de Neder-Rijn te komen voor de laatste spurt naar het eindpunt Wijk bij Duurstede aan de Oude Haven aan de rivier.
Onderweg vonden we bij het Steakhouse Amadeus voor Ede een uitstekende pauze plaats, met een mooi terras en uitzicht op de nabij gelegen rotonde, waar menige fraaie bolide langskwam, kennelijk van Apeldoorn waar het 2 jaarlijkse Concours d´Élégance werd gehouden.
Onderweg werden nog wat foto´s genomen en op de dijk naar Wijk bij Duurstede werd ook nog even gefilmd door de equipe met hond. Zie deze pagina.

Het weer werkte mee, de route werd zeer gewaardeerd en met het overige verkeer waren er ook geen problemen, zodat de deelnemers aan de Oude Haven in Wijk bij Duurstede eensgezind vonden dat het een heerlijke dag met de Porsches was geweest. Voor herhaling vatbaar te zijner tijd.

John Poppeliers

28-6-2014