- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

"Laatste zaterdag" maart 2007 bij Schmidt te Oss

De zonnegoden lachten ons zaterdag 31 maart toe. Perfect weer om naar Frank Schmidt in Oss te rijden. Om een uur of half twee kwamen de eerste Porsches al de Spaanderstraat op rijden.
Het bleek niet al te moeilijk te vinden, maar een paar rijders hebben heel Oss gezien omdat ze een afslag te vroeg hadden genomen.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Zo rond 3uur waren er ongeveer 30 personen aanwezig en kon het feest beginnen. Na een vers kopje koffie met een soes heette de eigenaar, Frank Schmidt, ons welkom. Hij gaf een introductie van zijn prachtige bedrijf.

Na samenwerkingsverband met zijn vader is Frank een aantal jaren geleden voor zichzelf begonnen en heeft zich volledig toegelegd op het onderhoud van Porsches. Zijn hoofdwerkzaamheden liggen bij het onderhoud van alle modellen, aankoop / APKkeuringen, schadebemiddeling, airconditioning, revisiewerk en restauratie. De werkplaats is uitgerust met de modernste apparatuur, speciale gereedschappen, testbanken en computers.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten
Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Deze expertise is volgens Frank nodig voor goed onderhoud en reparaties van elk type Porsche. En zoals hij zelf zegt: de Porsche verdient alle aandacht, dus ook op technisch gebied!. Om die hoogstaanden kwaliteit te kunnen waarborgen, gebruiken ze bij alle werkzaamheden uitsluitend originele Porsche onderdelen en zijn de Bovag bepalingen van toepassing.

Vervolgens liet Frank ons zijn volledig verbouwde bedrijf zien, wat in januari 2007 is opgeleverd. Van een prachtige ontvangsthal en kantine tot een keurige werkplaats met een uitgebreid magazijn. In de werkplaats gebeurt het natuurlijk allemaal. Hier waren dan ook een paar zeer mooie exemplaren van het ons alle zo geliefde merk opgesteld. Van een tot raceauto omgebouwde 911 3 liter tot een 996 waar een motorrevisie van wordt uitgevoerd. Achter in de werkplaats stonden nog een mooie 2.4 coupé en een oranje targa uit dezelfde periode.

Eén van de meest opvallende verschijningen was toch wel de 911 3 liter RSR, die volledig gerepareerd is om oldtimerraces mee te rijden. Ook deze zeer exclusieve auto krijgt een complete motorrevisie, waarvan de onderdelen te bewonderen waren in de aparte revisieruimte in de werkplaats.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Nadat de groep in tweeën verdeeld was kreeg de ene groep een PowerPoint presentatie over olie. De andere groep mocht van de mogelijkheid gebruik maken om, door de aanwezige monteurs van Schmidt Oss, naar hun eigen Porsche te laten kijken. Door hen werden allerlei kleine reparaties gratis uitgevoerd.

De presentatie die Frank ga ging dus over olie, met alle bijbehorende zaken. Deze interessante presentatie liet het hele verloop zien van olie, hoe het gerafinadereerd wordt, diverse toevoegingen krijgt en waarom er zoveel in onze auto verdwijnt. Bij het 911 type zorgt de olie naast de smering ook voor de koeling en worden alle afvaldelen afgevoerd door de olie. Frank heeft gekozen voor Valvoline motorolie omdat dit de beste prijs - kwaliteitsverhouding heeft. Hij kiest standaard voor de 10W 40, wat hij de beste uitvoering vindt voor onze auto's.

Na het rouleren was er nog de mogelijkheid om gezellig met elkaar te babbelen. Wat mij betreft een zeer geslaagde middag. Weer een bedrijf waar we in alle vertrouwen onze Porsches kunnen brengen en zeker, zoals jullie hebben kunnen vernemen, niet duur qua onderhoud!!!

Voor de thuisrit kregen we allemaal nog een Valvoline muziek cd wat met dit weer heerlijk was om deze zomerse klanken door de speakers te horen!

Kees Schalkwijk