- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Weekend Sauerland

Vrijdagochtend 2 oktober was het dan zover, we vertrokken na de ochtendspits richting Sauerland. Een rit van bijna 400 km. Er is besloten om Conny te laten rijden omdat ik nog herstellende ben van breuken aan mijn beide voeten, veroorzaakt door een hoge val. Zij gaf nadrukkelijk de voorkeur aan om met haar Clio te gaan! Na onderweg 1 stop te hebben gemaakt, arriveerden we zonder noemenswaardig oponthoud in de middag bij Landgasthaus "Zum wilden Zimmermann" in Hallenberg. Binnen had Henk al letterlijk de smaak te pakken. Hij bestelde een tonnetje bier en tapte er vrolijk op los! De gemoedelijke sfeer was al volop aanwezig. 's Avonds bij het diner waren we voltallig met in totaal 23 personen. Het diner was goed verzorgd en bestond uit een lopend buffet. De stemming zat er goed in.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Ook de volgende ochtend was iedereen in een goed humeur. John Poppeliers deelde tijdens het ontbijt routes uit. We zijn gezamenlijk om 10.00 uur vertrokken onder leiding van John. Het rijden is goed verlopen. John gaf achterblijvers de gelegenheid om weer aan te sluiten. Het lukte zelfs ons om de colonne te blijven volgen. Conny houdt er niet van om in colonne te rijden, als ik met mijn Porsche rijd. Nu zelf achter het stuur kreeg ze zowaar de smaak te pakken. Zelfs als de anderen in hun Porsche door tegenliggers werden begroet, groette zij (als Clio-rijdster!) automatisch ook mee terug! Zelfs toen ze even een Opel voor zich moest dulden, vond ze dat die bestuurder als een slak reed. Wie weet gaat Conny, net als Joke met haar Boxster, het Porsche-rijden steeds meer waarderen.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

De bonte stoet aan Porsche's bestond uit meerdere modellen en types, waaronder de: 944, 968, Boxster en verscheidene 911-uitvoeringen. Ondanks dat ik het jammer vond dat we hier niet met de Porsche 911 (type 993) waren, was iedereen blij met onze komst en nam men de Clio zonder problemen voor lief. Op deze zaterdag 3 oktober waren veel restaurants onderweg gesloten vanwege een feestdag. Uiteindelijk heeft John ons geleid naar het slot Waldeck aan de Edersee. Op het slot hebben we met een prachtig uitzicht vanuit het restaurant onze versnaperingen genomen. Terug op de parkeerplaats van het slot Waldeck, hebben we nog uitgebreid met elkander gesproken. Altijd bijzonder om het verhaal achter de zoektocht, aanschaf en onderhoud van iemands Porsche te horen. We waren inmiddels halverwege de uitgezette route gekomen. Met John weer voorop zijn we richting het eindpunt Hallenberg vertrokken. Teruggekomen in Hallenberg, na 145 km te hebben gereden, zijn sommigen de plaats Winterberg gaan verkennen.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Zaterdagavond gingen we weer gezamenlijk aan tafel, waar een wijntje werd aangeboden door de club. Na het diner bleven nog velen aan tafel met elkaar in gesprek. Op zaterdag was het prima weer. Ondanks de bewolking bleef het de gehele dag droog. De zondag echter begon met regen. īs Middags liet de zon zich nog even zien, om daarna weer achter de wolken te verdwijnen. Op 3 stellen na, ging men zondag weer huiswaarts. Wijzelf hebben de terugweg naar huis maandag aanvaard. Het was een geslaagd weekend.

door Hans van de Zand