- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Sallandrit van de Porsche Fans Drechtsteden (Voorjaarsrit) op 28 maart 2010

Hoewel de weersverwachting sprak van zon met buien, bleef het op zondag 28 maart tijdens de PFD-rit in het Salland droog en liet de zon zich regelmatig zien.
Bijkomend voordeel van zo´n weersverwachting is dat het op de route niet druk is met o.a. fietsers en overig verkeer.
Een tweetal aangemelde equipes moesten zich helaas weer afmelden vanwege respectievelijk: problemen met de techniek en tegenvallende medische redenen.
Even na 12.00 uur werd er vertrokken van de parkeerplaats van restaurant Kootwijkerduin, via de A1 verder naar het plaatsje Bathmen, waar onze 1e koffiestop plaatsvond, omdat om onduidelijke redenen "Kootwijkerduin" gesloten bleek te zijn.
Ook vele andere bezoekers vonden tot hun verrassing de deur gesloten. Kennelijk vanwege een zeer onvoorziene omstandigheid. De koffie was in ieder geval in Bathmen van hele goeie kwaliteit.
De rit ging verder naar Okkenbroek en daarna werd de ANWB Sallandroute opgepakt via de bekende 6 hoekige borden, naar Holten.
Dat de ANWB deze route actueel houdt was te merken aan het aantal nieuwe witte borden dat geplaatst was. Er waren er volgens mij zelfs een aantal extra geplaatst sinds ik deze route had voorgereden in 2009. (toelichting: deze rit was oorspronkelijk najaarsrit 2009). De ANWB heeft overigens nog een aantal heel mooie routes, die komen later nog wel aan de beurt.

Klik om de foto te vergroten  Klik om de foto te vergroten  Klik om de foto te vergroten
Klik om de foto te vergroten

In Holten ging het richting Holterberg met diverse toeristische attracties. Daarna kwam mijns inziens het mooiste stuk van de route, door het Nationale Park Sallandse Heuvelrug naar Nijverdal. Dit gebied heeft wel iets weg van de Posbank bij Arnhem (er is overigens ´s winters een gesloten periode voor auto´s en motoren).
Via Hellendoorn, bekend van het attractiepark Hellendoorn, naar den Ham.
Vandaar door naar Ommen, een plaatsje gelegen aan het riviertje de Vecht (Ov) niet te verwarren met de Vecht bij Muiden. Evenwijdig aan de Vecht ging het naar ons eindpunt van de rit, ook aan de Vecht, het plaatsje Dalfsen. De ANWB route loopt nog door via Heino en Olst naar Deventer en weer naar Holten.
Voor ons was Dalfsen een mooi eindpunt, waar we gezeten in de serre (en daar kom je niet zomaar in!) van "Brasserie de Zeven Deugden" genoten van het mooie uitzicht, de boerenomeletten en dergelijke.
Zoals in de mailing van deze rit al was aangegeven was dit een heerlijk dagje onthaasten en genieten van de sfeer en de rust en het soms ruime, dan weer beboste Sallandse land met de vele slingerende afwisselende meest kleine wegen.
De groep was niet groot en kon daardoor goed bij elkaar blijven, ook het ontbreken van veel overig verkeer droeg daaraan bij. Ik denk dat het in het hoogseizoen hier aanzienlijk drukker is. Vanuit Dalfsen keerden de deelnemers weer tevreden huiswaarts, al dan niet via een omweg. Een deel had de formule 1 van AustraliŽ al gezien (begon om 08.00 uur) de anderen zouden hem nog zien via de recorder. Een goede remedie tegen saaie F1 optochten is duidelijk: een flinke regenbui.
Groeten en tot een volgend (PFD) evenement.

John P.