- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Porsche Scene Live 2009

Op zondag 27 september vond de "Porsche Scene Live 2009" op het circuitpark Zandvoort plaats. 's Ochtends ben ik met mijn Porsche 911 (993) uit Rijnsburg vertrokken richting Zandvoort. Omdat de ruim 30 km lange rit voornamelijk provinciale en lokale wegen bevat, was er geen gelegenheid om de Porsche de sporen te geven. Maar met het zonnetje door het open schuifdak, mooie muziek door de luidsprekers, was het prima vertoeven onderweg.
Eenmaal aangekomen bij het circuit werd het verkeer in 2 banen via de zijingang voor de anti-slipschool Slotemakers naar het terrein geleid. Tot mijn stomme verbazing zag ik in de Porsche die naast me kwam te rijden 2 bekende gezichten. Het waren Peter en Andrea met hun Carrera. Nadat ik de ingang was gepasseerd en de Porsche had geparkeerd, kwam ik bij het uitstappen weer 2 bekenden van de PFD tegen.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Beslist niet verwacht, maar tijdens mijn bezoek aan "Porsche Scene Live 2009" heb ik meerdere PFD-ers ontmoet.
Gisteren op de PFD-bijeenkomst bij Porschespecialist Johan v.d. Gugten hoorde ik namelijk van sommigen hun teleurstelling over de Porsche Scene Live 2009. Omdat het evenement niet alleen was gericht op Porsche, maar dat ook andere merken en klassiekers uitgenodigd waren op Zandvoort. Inderdaad bleek ter plaatse dat het merk Porsche wel goed vertegenwoordigd was, maar bij de marktkramen, pitsboxes en paddock waren ze toch duidelijk in de minderheid. Desondanks konden de Porsche liefhebbers hun hart ophalen, voornamelijk onder de bezoekers waren bezienswaardige Porsche's te vinden. Dit maakte het bezoek aan Zandvoort meer dan goed!

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

door Hans van de Zand