- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

7 en 8 september 2013 - Porschefest

Porschefest 2013

In diverse Porsche bladen was het al weken tevoren aangekondigd: op zaterdag 7 en zondag 8 september zou in het Autotron te Rosmalen het Porsche evenement van het jaar gehouden worden: "Het Porschefest", mede als eerbetoon aan het 50-jarige jubileum van de Porsche 911.

Volgens weeronline zou het zondagmorgen in Rosmalen vanaf een uur of 10 droog worden en blijven. Dus rond 11 uur droog vertrokken met de 968 naar het Autotron.
Daar aangekomen werd ik doorgestuurd naar het aparte Porsche parkeerterrein, waar de eerste 500 Porsches vrij mochten parkeren. Kennelijk waren er tegen 12 uur nog geen 500. Dat scheelde dus weer 6 euro.
Autotron is kennelijk erg bang voor olievlekken op dat terrein want onder iedere Porsche werd een aluminium plaat geschoven. Wel opletten of het een 911 is of een ander type Porsche, maar dat hadden ze goed door. Onder de 968 werd de plaat aan de voorzijde eronder geschoven.

Binnen was de begane grond bezet door professionele bedrijven en Porsche specialisten, waaronder Johan v.d. Gugten, waar de PFD op 31 augustus nog een "laatste zaterdag" bijeenkomst heeft gehouden, en ook de PFD leden de Gebr. Blankemeijer hun stand hadden (zie foto´s).
Porsche centrum Eindhoven had in een aparte zaal een stand waar de Carrera GT stond en een rode 959.
Op de bovenring waren diverse P-clubs, waaronder de 911 en 912 club, PCH, ook waren er diverse voormalige wit/oranje RP Porsches en enkele van hun vroegere chauffeurs.
Daarnaast overal de gebruikelijke stands met boeken, modelauto´s, interieur bekleders, onderdelen, etc.

Kortom het was de moeite waard om een toegangskaartje te kopen en een paar uur daar binnen en buiten (het bleef inderdaad droog en mooi weer) door te brengen.

door John Poppeliers

2-11-2013