- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Weekend Porsche Days Spa-Francorchamps van 16 t/m 18 april 2010

In het weekend van 16-18 april was het dan weer zover. Het weekend van het jaar is aan de beurt!!!
In de dagen voor dit weekend zijn vele Porsche rijders hun "kindje" aan het vertroetelen om klaar te zijn voor de Porsche days. Ze komen uit heel Europa om het feestje op Spa mee te maken.
Ook dit jaar was het weer een bonte verzameling van modellen. Oud en nieuw, kleuren van origineel jaren 50 tot parelmoer(?)!! en vermogens van 70 pk tot meer dan 700 pk.
Kortom echt alles was er weer te zien. Het weer was ook prima ´s nachts rond 0 graden maar om 12.00 uur liep je in je T-shirt in het zonnetje en dat in april.

In de loop der jaren komen er steeds meer tentjes en demonstraties. Porsche komt met een grote truck met gadgets maar ook tuners, poets demo´s en het foliŽn van de carrosserie is helemaal Hot. Ze maken van een schitterende witte 911 Turbo cabrio een MAT ZWART DING, walgelijk maar smaken verschillen kosten € 2500,- maar gelukkig kun je het er zo weer vanaf trekken.
Wel is het foliŽn ideaal om je Porsche te beschermen tegen steenslag. De kleurloze variant zie je echt niet zitten op je motorkap en bumperÖmisschien een tip!

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Op de baan was het weer een hele drukte, je kon voor rond de € 1100,- een weekend rond scheuren over de baan.
Recessie is hier niet van toepassing en overmoedigheid word beloond met een fikse rekening van het schadebedrijf. Diversen hebben dit ondervonden!! Geld is een middel niet het doel. Het doel is hier duidelijk plezier en gezelligheid! En een hobby mag wat kosten.Ook voor de sportievelingen onder ons is Spa ideaal. Wij hebben de baan weer rondgelopen en dan ben zo een paar uren aan de wandel. Maar dan zie je ook de andere geweldige bochten van Spa en voel je in je kuiten hoe heuvelig de baan in werkelijkheid isÖ (voor 1 keer is dit wel leuk!!)

Contacten leggen is hier ook erg gemakkelijk. Iedereen heeft dezelfde interesse. Auto´s worden her en der aangeboden en als er een probleem is met een auto dan zijn er zo mensen bij die hulp bieden.
Onze "buurman" kwam aanrijden in zijn 911 met rook vanonder zijn dashboard en parkeerde hem naast diverse PFD-ers. In no-time was het gereedschap uit de koffer en werd erger voorkomen.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

En zo zie je maar weer, het was voor alle Porsche liefhebbers wederom een geweldig weekend. Om die reden willen wij de organisatie toch eens bedanken en hopen volgend jaar weer aanwezig te zijn.

Peter en Andrea