- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

30 april 2011 - Power & Speed in Papendrecht

Eind februari werd via ondergetekende de PFD uitgenodigd door het Oranjecomité Papendrecht om deel te nemen aan hun viering van Koninginnedag 2011 in Papendrecht, die dit jaar het thema Power & Speed droeg.

Via internet was het comité achter het bestaan van de Porsche Fans Drechtsteden gekomen en een Porscheclub met Drechtsteden in hun naam zou heel goed passen binnen de opzet van het thema Speed & Power in Papendrecht.

Verdere medewerking werd verleend door o.a. de bekende coureur (waaronder voormalig F1) Jan Lammers en ook Cor Euser een bekende uit de racerij. De heren bemoeien zich ook met de Parijs-Dakar rally en nog wat zaken die met Power & Speed te maken hebben. Ze hadden ook een paar Dakar vrachtwagens meegenomen en een V10 Corvette in race uitvoering (van Cor).
Mercedes Nederland stond er met 2 mooie exemplaren van het nieuwe type met de vleugeldeuren, Audi met een V10, nog een nieuwe 911 van Porsche Centrum Rotterdam en nog enkele dikke BMW´s. En de opgepepte Mustang, waarin Jan Lammers nog even langs kwam om na de aubade op het podium geïnterviewd te worden. Jan en de Mustang waren leuk maar de pitspoezen die ervoor liepen waren toch leuker getuned!

Verder nog een Westfield (soort Caterham) en ook niet verkeerd een dragster, zo´n nitro burner, deed helaas geen run.

Daarnaast waren er natuurlijk ook de lange, lange rijen marktkramen, straat na straat, rommelmarkten, klimmuren, springkussen, elektrokarts voor de kleintjes, grotere karts voor boven de 14 jaar, etc. etc. Vorig jaar waren er 12.000 bezoekers, volgens mij dit jaar minsten 20.000. Zelfs nog met mensen uit Drenthe gesproken, uiteraard over Porsche.

Op 30 april ´s morgens zo rond kwart voor tien, stonden de PFD Porsches in slagorde opgesteld met als blikvanger de 912 Rijkspolitie Porsche uit 1968 van de Gebr. Blankemeijer, die al vele jaren lid zijn van de PFD en zodoende is m.i. die ouwe trouwe RP Porsche ook een klein beetje een PFD Porsche.
De Porsche vlag, voor deze gelegenheid door Lucas H. (zo´n 15 jaar geleden de initiatiefnemer waaruit de PFD is ontstaan) zelf bij me langs gebracht, was aan de openstaande achterklep van de 968 bevestigd en was van verre al goed zichtbaar naast de opvallende kleuren van de RP Porsche.
Die (viercilinder) Porsches werden links en rechts geflankeerd door 3 zescilinder elfers.


Mede vanwege het mooie weer was de drukte in Papendrecht enorm, er was heel veel belangstelling van het publiek voor de PFD Porsches, waarbij natuurlijk de RP Porsche de meeste aandacht trok, maar ook de techniek onder de geopende motorkappen kreeg veel aandacht. Half Papendrecht en daarbuiten heeft foto´s van PFD Porsches gemaakt. Ook de burgemeester en zijn gevolg kwam na de aubade nog een praatje maken bij de PFD Porsches.

De verzorging van de inwendige PFD mens door de feestorganisatie kwam na enig oponthoud vlot op gang en werd royaal op peil gehouden, met als toppunt de VIP behandeling na afloop (tegen half vijf) op een afgesloten stukje van het bomvolle terras aan het havenhoofd bij Grand Café Willaerts bij de rivier.

Je bent geneigd om te denken, dat duurt lang zo´n dag van 9 uur tot 4 uur, maar de uren zijn omgevlogen en we hebben volop genoten. Een tweetal PFD-ers die niet in de gelegenheid waren om de hele dag te komen, zijn zoals ze gezegd hadden, ook langs geweest met hun partners.

Bijgaande foto´s geven een goed beeld van deze prachtige dag in Papendrecht, waarvoor de 6 vrijwilligers van het Oranjecomité een groot compliment verdienen evenals organisatiebureau Kone.

John P.


Hieronder de andere ´bolides´ van dit evenement:
 

update 11-5-2011