- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

10 augustus 2014 - Paddock Porsche op circuitpark Zandvoort

Ook dit jaar werd de Paddock Porsche tijdens het oldtimerfestival op het circuitpark Zandvoort georganiseerd door 402 Automotive. Een aantal PFD-ers vertrokken, ondanks de slecht weer voorspelling die zeker ´s morgens niet uitkwam, de zonnebril was nodig, richting Zandvoort. Een aantal sloot in Delft aan bij Porsches van het P-forum.

De drukte om op het circuitterrein te komen was enorm, de ruimte voor de Paddock Porsche bleek ook te klein. De Paddock was dit jaar op het voormalige terrein van slipschool van Slotemaker, maar de hele boel qua parkeerterrein wordt op de schop genomen. De hoofdtoegang was nog wel in gebruik maar we werden via een andere ingang en een kruipweggetje naar het (reserve) terrein voor de Paddock Porsche geleid. Voordeel was dat we bij het vertrek de drukte bij de hoofduitgang kwijt waren.

Op het binnenterrein stonden de gebruikelijk kraampjes, diverse firmawagens, al of niet met muziek en horecawagens. Verder ook een aantal oldtimerclubs die behoorlijk uitgepakt hadden.
Zeker tot half één bleef het droog en konden we genieten van al het moois op de baan en de parkeerplaatsen op het binnenterrein. Porsches, w.o. 5 x Carrera GT. De 918, Ferrari´s, Lambo´s. McLarens, Koenigsegg, Nissan GTR, Audi´s, BMW´s, etc. etc. Voor ettelijke miljoenen aan speelgoed, maar ook VW kevers en ander ouder spul. Wat mij veel plezier deed was een gele 968 CS die een aardig partijtje meeblies en o.a. een Ferrari achter zich hield. Verder was er een 964 3.6 RS behoorlijk aan het blazen.

De Parade (op vlotte snelheid) van de Volvo Klassieker Vereniging vond plaats in de stromende regen, maar dat deerde de oudjes niet. Hoewel een P1800 (Saint Volvo) even in het gras belande, maar kon even later weer verder. Dit spektakel bekeek ik vanaf de hoofdtribune waar ik hoog en droog zat.
Tegen drie uur vertrok ik weer naar huis via een deels toeristische route langs de kust en had genoten van een mooie dag, hoewel ik blij was met een dicht dak boven mijn hoofd in de 968, die met een nieuwe lucht massa meter weer perfect rijdt.

Bijgaande foto´s geven een mooie indruk van deze dag in Zandvoort.

John Poppeliers

Update 12-8-2014