- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

3 april 2016 - Opening seizoen Porsche Fans Drechtsteden (PFD) met de Voorjaarsrit 2016

Dit jaar na vele jaren met een nieuwjaarsreceptie, een andere start van het nieuwe seizoen van de PFD. Wat later in het jaar, maar ook wat betere weerscondities voor de Porsches, is ons seizoen gestart met een voorjaarsrit. Waarbij we na matige Paasdagen op zondag 3 april getrakteerd werden met aangename weersomstandigheden voor de tourrit en de bij behorende buitenterrassen.
Bij de start aan de haven van Wijk bij Duurstede, vertrok even na enen (met open daken, voor zover mogelijk) de stoet van 11 Porsches, de aangemelde twaalfde Porsche zou vanuit een heel andere richting de route oppakken.
Vanaf de parkeerplaats van een horecagelegenheid met de fraaie naam Amadeus, daar was de PFD overigens al eens eerder geweest en lag aan de route van onze voorjaarsrit. Een mysterieuze speling van het lot was hier de oorzaak van.

Na vertrek ging het richting Woudenberg en via het park Hoge Veluwe richting Apeldoorn. Daarna richting Zutphen en via Brummen naar Spankeren, waar we bij herberg De Luchte op het terras de eerste koffie/drankje-stop hielden.
En daar werden we ook weer herenigd met een aantal deelnemers, die abusievelijk Amadeus over het hoofd hadden gezien, maar het mobieltje bracht ook hier weer uitkomst. Het valt overigens, zoals te verwachten, niet mee om 12 Porsches bij elkaar te houden, maar met een beetje improviseren en telefoneren lukt het wel. Het blijft tenslotte hobby en geen aangenomen werk.

Daar bleek ook dat een deelnemer de route op zijn TomTom had kunnen laden en de route, op een kleine duidelijk zichtbare afwijking na, goed kon rijden. Die promoveerde na de 1e stop tot nieuwe voorrijder naar ons eindpunt Otterlo. Dat we via Velp, Arnhem en wederom een stuk van het mooie park de Hoge Veluwe tegen vijf uur bereikten.
Bij ons eindpunt café-restaurant "De Waldhoorn" was door de rit organisatie tijdens het voorrijden al gereserveerd voor ruim 20 personen en op het volle terras stonden onze tafeltjes, voorzien van een kaartje "gereserveerd vanaf 17.00 uur" al te wachten. We werden voorzien van een aantal drankje en hapjes (zoals al eerder gemaild aangeboden door de PFD, i.p.v. de nieuwjaarsreceptie), de nieuwtjes van de afgelopen maanden werden uitgewisseld in de bij de PFD gebruikelijke ongedwongen gezellige sfeer. Voor een aantal deelnemers was deze rit een eerste nadere kennismaking met de andere leden, maar ook met dit mooi stukje Nederland. Voor een Porsche liefhebber is een actieve tourrit toch aantrekkelijker dan een statische receptie. Dus voor herhaling vatbaar.

Even na zessen keerden de meeste deelnemers weer huiswaarts met nog steeds mooi rijdersweer. De voor de avond aangekondigde regenbuien bleven tijdens onze rit naar de Drechtsteden uit. Ze vielen pas veel later.
Max Verstappen had intussen in Bahrein ook aardig zijn best gedaan, een fraaie 6e plaats en aanzienlijk beter dan in Quatar. De Moto GP in Argentinië kon thuis bekeken worden en had een verrassend slot, de bekende 2 (Ducati) honden en Rossi pakte het bot en de 2e plaats.

John Poppeliers

10-4-2016