- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

15 september 2012 - PFD op bezoek bij het grootste Oldtimerfestival van West Nederland

Op zaterdagochtend 15 september 2012 kwamen op de carpoolplaats Alphen ad Rijn Gemeneweg, aan de afslag Hazerswoude Rijndijk van de N11 enkele PFD-ers samen om weer terug in de tijd te gaan bij de 30e Oldtimerdag in Alphen aan den Rijn.
Zo rond 11.00 uur reden we Alphen binnen en na gewacht te hebben voor de optocht van de oldtimers konden we het laatste verkeerslicht passeren om het Laura parkeerplein te bereiken waar nog (uiteraard betaald) genoeg parkeerruimte was. Bij ons vertrek was dat plein helemaal vol. Dit evenement trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. We gingen op zoek naar Gijs van Lennep die dit grootste Oldtimerfestival van West Nederland om +/- 11.15 uur zou openen.
Het oude centrum van Alphen is echter zo uitgebreid en het was zo druk dat we Gijs hebben gemist. Ik denk niet dat hij ons heeft gemist. Wel zagen we nog een originele Porsche 356 in cabrio uitvoering.
Het was één lang rij van oude Amerikaanse, Engelse, Franse, Duitse, etc. auto´s en motoren,bromfietsen (je 1e Kreidler of Zundapp, etc.) verder de nodige marktkramen er is op zaterdag daar altijd markt. De klapper was wel helemaal aan het eind, een grote ééncilinder scheepsmotor compleet met schroef, die stationair stond te draaien, gemonteerd op een stuk scheepshout. Verder oude legervoertuigen, oude sleepboten waar je mee meevaren kon. Kleine en grote horeca was natuurlijk ook volop aanwezig.


Verder heel veel muziek en bandjes met als prettige verrassing voor ons oudere jongeren een band met oude rockers die fantastische nummer van de Shadows speelden. Daarvoor werden ze beloond door het publiek met veel applaus. Voor wie het nog weet de Shadows begeleidde destijds Cliff Richard.
Zo rond twee uur hadden we nog niet alles gezien maar de voetjes begonnen te protesteren en het werd voor een hapje, waarna we weer vertrokken naar huis.

Mede vanwege het fraaie weer, droog zon en wolken niet warm en niet koud was het bezoek zeker de moeite waard. De thuisblijvers hebben weer wat gemist. Bijgaand nog wat plaatjes van het drukke festival.


Groeten,
John Poppeliers

update 22-12-2012