- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Nieuwjaarsreceptie 2012 van de Porsche Fans Drechtsteden

Op zondagmiddag 5 februari 2012 van 14.00 uur tot 16.00 uur werd in de bovenzaal van restaurant "De Blauwe Hoed" te Leerdam de nieuwjaarsreceptie van de PFD gehouden.
Een bekend adres voor veel PFD-ers, want we waren hier al 2 maal eerder voor onze nieuwjaarsrecepties in 2008 en in 2010.
Een prachtige locatie gelegen aan de rand van de bebouwing van Leerdam naast de brug over de Linge, met zeker tijdens winterse dagen een prachtig uitzicht vanuit de bovenzaal.

In de week voor de 5e februari was de vrieskist in Rusland open blijven staan een heel West-Europa heeft dat geweten. Op vrijdag voor het weekend kwam daar een forse hoeveelheid sneeuw bij met op een gegeven moment 800 kilometer file. De trein bood ook geen oplossing want daar was de puinhoop zo mogelijk nog groter.
Hoe zou dat zondag gaan worden ??? met onze receptie in Leerdam ?? maar dat bleek allemaal mee te gaan vallen.
Zaterdag werd een prachtige zonnige winterdag en zondag begon wat bewolkt, maar tegen de tijd dat de receptie afgelopen was scheen er alweer een zonnetje, zodat iedereen met fraai winterweer de thuisreis kon aanvangen.

De opkomst was met ongeveer 27 personen ruim voldoende om er een gezellige bijeenkomst van te maken, de leden hadden elkaar genoeg te vertellen. Er rouleerde ook nog een mooi fotoboek met prachtige foto´s van de Porsche Elfstedentocht 2010. Noud (of zijn ega) hebben zich al ingeschreven voor de 2012 editie.

Er werd tijdens de nieuwjaarstoast nog even teruggeblikt op 2011, o.a. onze geslaagde clubpresentatie in Papendrecht op de Oranjemarkt tijdens Koninginnedag en de grote opkomst later in Bergschenhoek met prachtig weer. En er werd ook vooruitgekeken in 2012 naar o.a. het bekende Porsche evenement in Spa-Francorchamps en naar 6 mei als in Best het grootste Porsche treffen van Nederland plaats gaat vinden.

Enkele leden zijn in 2011 een paar dagen naar Stuttgart geweest en hebben daar zowel het museum als de fabriek kunnen bezichtigen. Aan een fabrieksbezoek zit nog een heleboel (van te voren) te regelen vast. Nico heeft toegezegd om een verslagje te maken hoe het was en wat daarvoor allemaal geregeld moet worden. Wellicht dat we dit jaar of volgend jaar met een aantal PFD-ers in clubverband iets dergelijks kunnen oppakken.

Ervaring hiermee is er inmiddels binnen de leden van de PFD. (Het Porsche museum is al eerder door meerdere leden bezocht, de fabriek is alleen doordeweeks te bezoeken) Overigens dienen gemaakte afspraken consequent te worden nagekomen, zeker bij fabrieksbezoeken.

Voor de komende zgn. "laatste zaterdagen" zijn door een aantal leden al toezeggingen gedaan om bij hun bekende P-relaties afspraken te maken om daar met de PFD een keer langs te komen in 2012.
Ook Bas heeft gemeld dat we bij zijn bedrijf (met 2 autobruggen) welkom zijn.

Motto: vele handen maken licht werk, dat gaat ook op bij de PFD,
de club bestaat tenslotte van en door de leden !

Groeten en tot ziens in 2012,
John Poppeliers

12-2-2012