- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Nieuwjaarsreceptie 2010 van de Porsche Fans Drechtsteden

Vorig jaar werd de receptie gehouden op een zaterdagmiddag, dit jaar op een zondagmiddag, vanwege de leden die op zaterdag door hun werkzaamheden geen gelegenheid hebben om te komen.
Na een aanvankelijk matige respons op de uitnodiging aan de leden voor de receptie en een tweede wat dringender oproep verschenen er in totaal tegen de 35 personen gedurende de 2 uur durende receptie in Leerdam. Zo'n beetje de hoogste opkomst op onze recepties tot nu toe. 'Het kan verkeren' zei Brederode al eeuwen geleden en dat klopt nog steeds.
Er was gereserveerd in restaurant De Blauwe Hoed in Leerdam, gelegen aan het riviertje de Linge. Een mooie locatie met een fraai uitzicht vanuit de gereserveerde bovenverdieping. In 2008 was de PFD hier ook en dat was toen goed bevallen. De datum was 24 januari 2010, de 31e januari was al bezet, vandaar een week vroeger. In de nacht en ochtend had het her en der nog gesneeuwd maar de grote wegen waren goed te rijden. Na een witte kerst en vorst beginnen we er in Nederland alweer aan te wennen, de opkomst heeft er zeker niet onder geleden.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Bij de toast op het nieuwe jaar werd nog even stilgestaan bij de ramp in Haïti en de kwetsbaarheid van de mens. Verder de directiewijzigingen bij Porsche en de overname door VW. Door het (gedwongen maar niet met lege handen) vertrek van Wiedeking is het waarschijnlijk dat er een nieuwe (sportwagen) modellenpolitiek gaat komen. De 911 zal zeker blijven, maar Cayenne's en nieuwe Panamera's zijn niet de grootste favorieten van de nieuw baas Piëch. Misschien wordt het weer een echt sportwagenmerk o.a. met nieuwe 4-cilinders?? De tijd zal het leren.
Ook de activiteiten van 2009 en de agenda voor 2010 werden aangestipt. O.a. onze klassieker Spa-Francorchamps en het nieuwe Sauerlandweekend dat voor herhaling vatbaar bleek. Verder een evenement in een deel van het land waar we niet zoveel komen t.w. de kop van Noord-Holland, Den Helder waar in juni 2010 een historisch Duits weekend plaatsvindt, met natuurlijk aandacht voor Porsche. (zie onze site agenda en de mails)
Afgesloten werd met een oproep om je stem te laten horen bij de enquêtes van de ANWB en de Telegraaf over de (miljarden kostende) manier waarop we mogen gaan betalen om te mogen rijden in onze Porsche's (en overige merken).

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Na afloop vertrokken de meeste deelnemers weer naar huis. Toch nog een flink aantal was met de Porsche naar Leerdam gekomen, zodat de parkeerplaats rondom de Blauwe Hoed een passende aanblik bood voor de plek waar de PFD zijn nieuwjaarsreceptie 2010 hield.

John P.

update 17-3-2010