- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Najaarsrit van de Porsche Fans Drechtsteden 2007.

Op een bewolkte zondagmorgen met zo nu en dan een vriendelijk zonnetje vertrokken 14 Porsches op 21 oktober om 12.00 uur vanaf het parkeerterrein van het Mercure hotel te Dordrecht (het vroegere Postillon) via de A16 richting het zonnige zuiden.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

De Moerdijkbrug was niet ver zodat we al snel in het Brabantse land waren.
De snelweg werd rap verlaten om via Lage Zwaluwe naar Drimmelen en Raamsdonksveer (met 2 ssen!!) te rijden. Daarna via een deels redelijk ingewikkelde route naar Dussen, waar het kasteel werd bekeken, niet naar binnen geweest want het schijnt dat je er als vrij man in gaat, maar er minder vrij uitkomt.
De beantwoording van de in de route gestelde vraag heeft hier alles mee te maken.
Tot aan de koffiebreak in Helvoirt liep alles op rolletjes.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Vanaf Oisterwijk werd het even een puzzeltocht naar het bord Oirschot (teveel vertrouwen v/d/ organisator in de bewegwijzering in Oisterwijk) via de Tom Tom kwamen de meeste er wel, anderen volgden een alternatieve route dat onbedoeld een rondje Tilburg werd, toch na uitwisseling van plaatselijke kennis Hilvarenbeek gevonden en zo ook weer de route naar Reusel. Vandaar het land van onze zuiderburen in, waar we naast de prachtige natuur ook de diverse producten van de vrije woningbouw konden beoordelen.
Het natuur landschap in Brabant en omgeving is zeker in deze tijd van het jaar prachtig met afwisselende kleuren en diverse tinten. De Duitsers hebben daar een heel treffende uitdrukking voor “Das wald brennt“.
Na nog even de zondagse drukte in Baarle-Nassau te hebben getrotseerd kwamen we aan bij het eindpunt eetcafe/pannekoekenhuis “De Kabouter”, waar de rit nog even geëvalueerd werd.
Het afrekenen verliep in Kabouter tempo maar ook dat lukte. Voor een aantal F1 liefhebbers die de recorder niet hadden geprogrammeerd werd het toch opschieten om voor 6 uur voor de buis te zitten, om het bekende gevecht te zien van de twee honden om het been, waar de derde mee heen ging. Na alle pech in voorgaande jaren nu toch “the Iceman”, proficiat Kimi.
Zo kwam er weer een einde aan een prachtige droge en deels zonnige dag in het mooie zuiden, veel gezien en genoten. Ruim boven de Moerdijk was het weer aanzienlijk minder geweest. De keuze om mee te doen aan deze laatste PFD rit was een goeie geweest.

John P.