- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Najaarsrit Porsche Fans Drechtsteden (Veluwe - Duitsland) 1 oktober 2006

De maand september bleek in 2006 de warmste te zijn gewest van de afgelopen 300 jaar als we deze bewering van de meteorologen mogen geloven. We moeten wel want we kunnen het toch niet controleren.

Op 1 oktober was die warme koek nog niet helemaal op (2 oktober wel) en hadden de Pfd-ers die naar de Parkeerplaats Buunderkamp aan de A12 waren gekomen een goede keuze gemaakt om in een prachtig stuk Nederland en een klein stukje Duitsland een heerlijke rijdag met hun Porsche te beleven.

Helaas moest een bekende rode 944 turbo berijder vanwege motorische problemen zijn enthousiaste aanmelding weer intrekken. Hoewel de opkomst matig was, was de stemming en sfeer uitstekend. 

Gezamenlijk werd er rustig vertrokken richting Duitsland en na de grensovergang konden de paardjes vele kilometers lang hun gang gaan. Bij 200 plus merk je dan eventuele dingen op, die nog niet optimaal zijn aan je Porsche, zoals de sluiting van het targa dak, temperatuur van de motorolie (911) , balancering van de wielen  waar degenen aan begonnen te twijfelen die het waarschuwingsbord Vibrationen over het hoofd zagen, maar na een aantal kilometers was het wegdek gelukkig weer vrij van vibrationen.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Weer terug bij afslag 4 (Rees) voerde de route via een stukje Duits binnenland naar Doetinchem en vandaar ging het via N-wegen richting Posbank.

Op de Posbank waar gepauzeerd werd dreigde even een buitje maar dat bleek loos alarm en de zon liet zich weer zien. We genoten van het prachtige uitzicht op het hoogste punt van de Posbank . Dat deze prachtige plek erg in trek is bleek ook wel uit de volle parkeerplaats, het was zoeken naar een plaatsje.

Na de pauze vertrokken we via kronkelige weggetjes en hairpinachtige bochten , het leek wel of we heel even in de Ardennen of de Eiffel zaten, richting Arnhem en vandaar via Schaarsbergen naar Hoenderloo en Otterloo.

De route voerde door en langs veel bossen met diverse wegen, waar de takken van de bomen aan weerszijde van de weg elkaar raakten en je onder een bladerdak, als door een lange tunnel van bomen reed.

Zo rond half vier kwamen we aan bij Café Restaurant De Waldhoorn in Otterloo, waar we nog een uurtje door brachten op het ruime terras. De eerste bui van die dag kondigde zich snel aan en op advies van een paar buienkenners  verkasten we tijdig met de koffie/cappucinno en de appel- of kersenpunt  naar een andere plek op het terras, die voldoende bescherming bood tegen de korte maar hevige bui.

Tegen half vijf vertrokken de deelnemers weer tevreden huiswaarts.

Tot ziens bij een volgend Pfd- of ander Porsche evenement.

John P.