- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Voorjaarsrit van de Porsche Fans Drechtsteden op zondag 23 april 2006. (IJsselvallei)

Zondag 23 april begon in de Drechtsteden met een zonnetje, dat zonnetje bleef grotendeels aanwezig gedurende de rit naar Welsum, waar de start was van de Voorjaarsrit van de PFD. In de omgeving van de IJssel en het aangrenzende deel van de Veluwe bleef de zon zijn best doen , zodat de rit met open schuifdak, c.q. zonder dak c.q. met uitgenomen dak gereden kon worden.

Tegen twaalf uur hadden zich zo’n achttien Porsches verzameld, die na de door de club aangeboden koffie met gebak vertrokken voor een werkelijk prachtige rit, via een bolletje pijltje of een route beschrijving.
Hier bleek ook dat het handig is om eerst de toelichting te lezen en daarna pas te beginnen aan de rit.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Startpunt en eindpunt was EetTapperij Bijsterbosch aan de IJsseldijk. Deze localo’s hadden ook de route uitgezet, te merken was dat zij de omgeving goed kende en ook de mooiste plekjes wisten te vinden.
Wat ze minder goed hadden bekendgemaakt c.q. helemaal niet, aan de PFD organisatie was dat zij een wel erg vergaand systeem van klantenbinding hanteerden met de routebeschrijvingen. Maar hier wisten enkele creatieve PFD-ers ook een oplossing voor te vinden. Overigens bleek later dat de soep niet zo heet werd gegeten als ze werd opgediend. Gelet op de grote drukte in de Bijsterbosch, de fraaie locatie en de goede kwaliteit heeft deze onderneming dit vergaande systeem helemaal niet nodig en werkt het nu zelfs averechts.

Los hiervan werd het een prachtige rit, langs vele kilometers slingerende rivierdijk, zoals gezegd zo mogelijk (dak open) met het bolletje in de zon, door de bossen, langs de hei (Veluwe), prachtige lommerrijke villawijken, diverse smalle weggetjes waarvan enkele onverhard zodat de snelheid binnen de perken bleef. Dat was toch wel raadzaam want oom agent stond ook weer lekker te laseren op de dijk, door tegenliggers werden we ruim tevoren al ingeseind. Voor de vele motorrijders was het goed oppassen die hebben wat minder ruimte nodig ( fietsers gelukkig niet al te veel) accelereren sneller en zijn dus eerder het haasje voor het CJIB.

Halverwege de rit was er gelegenheid om bij kasteel Cannenburgh te pauzeren en eventueel het kasteel te bezoeken of een terrasje te pakken in deze historische omgeving. Op de parkeerplaats bij het kasteel werd door de heren uiteraard ruim de tijd genomen om elkaars Porsche te bekijken en om over allerlei P-zaken te praten.
De dames hebben de naam maar als het over P-zaken gaat winnen de heren meestal.

Aan de hoge waterstand, de hoge stroomsnelheid en de gedeeltelijk onderwater gelopen uiterwaarden was goed te zien dat er heel wat extra smeltwater vanuit Duitsland naar het IJsselmeer werd afgevoerd.

Er werd uiteraard wel eens verkeerd gereden door de voorop rijdende navigator (m/v) met als gevolg natuurlijk dat de rest vrolijk meeging, enkele in de rij hadden het wel door maar konden of wilden ook niet altijd de meute verlaten. Zolang dit maar beperkt voorkomt verhoogt dit alleen maar de feestvreugde en de hilariteit.

Zo rond half zes vertrokken de laatste deelnemers vanuit de Bijsterbosch weer voor de rit naar huis, waar ze op de diverse snelwegen alweer werden opgewacht door de extra files, aangezien mw. Peijs volgens de nieuwsmedia het onderhoud van snelwegen en het verminderen van files nu daadkrachtig aanpakt? Het wachten is nu nog op het kwartje (en de rest) van Kok, ik denk dat we nog wel even zullen moeten wachten.

Het bleek in de Drechtsteden overdag toch te hebben geregend, wat dat betreft zaten we dus ook in de goeie hoek van Nederland op deze heerlijke dag .

Tot een volgend keer.

John P.