- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

9 november 2013 - "Laatste zaterdag" in Strijen


De verrotte waarheid

Zaterdag 9 november was de laatste zaterdag bij Bas Hooghwerff in Strijen. Altijd leuk de Hoekse Waard in te rijden. Vooraf even advies ingewonnen bij Bas of er nog ergens op weg naar Strijen "goedkoop" getankt kon worden. Jawel bij een BP op de route.
Aangekomen trof ik een bescheiden opkomst van 7 a 8 auto´s. Wel ruim voldoende voor een gezellige meet. Zowaar bleef het nog netjes droog ook tot einde van de treff.
Van de ter beschikking gestelde brug werd volop gebruik gemaakt. Ook door mij want ik wilde mijn 968 controleren op lekkage. Van onderen bezien viel er nauwelijks olie te bekennen en dacht ik al tevreden te kunnen zijn, totdat Peter
- buurman van Bas - iets opviel.
Peter was zo behulpzaam om even mee te kijken, niet alleen met zijn ogen maar ook met in zijn handen een schroe-
vendraaier. Eigenlijk best wel ongepast dacht ik nog iemand die je onderzijde betast! van je auto met een schroevendraaier.

Echter deze praktijkman viel iets op waardoor mijn gebit er bijna uitschoot.
Wat bleek? Een bevestiging van de voorwielophanging aan het chassis was van binnenuit door het roestmonster zwaar aangetast. De buitenzijde van de bevestiging welke door mij voorheen meermaals in de tectyl gezet was zag er nog redelijk uit, maar Peter´s schroevendraaier bracht genadeloos de verrotte waarheid aan het licht.
Niet een beetje roest maar vrijwel compleet doorgerot, zoals je op de foto kunt zien.........Horror. Geen tijd te verliezen vervanging allerhoogste prioriteit.
Shockerend! Ik was al bekend met roestende Opels maar dat is dan toch meer in de lijn der verwachting. Opelkrankheit noemden die Duitsers dat zelf.
Nu ik dit opschrijf komt er een deja vu uit mijn jeugd in mijn gedachten bovendrijven van de eerste keer dat ik in Amsterdam een door de hero´ne uitgeteerde dame van lichte zeden onverwacht in het zicht kreeg. Ook zo een gore aanblik.

Sorry voor de vergelijking maar helaas kan ik het niet mooier omschrijven.


Groet van Henk Timme

19-11-2013