- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

11 november 2017 - PFD meeting bij Van der Gugten in Bodegraven

In vergelijking met de lente- en zomerperiode, is in de herfstperiode het aantal Porsche evenementen veelal dun bezaaid. Toch is vorige zondag nog meegedaan aan de najaarsrit die de PFD organiseerde, en deze zaterdag stond in het teken van een PFD meeting bij Johan van der Gugten in Bodegraven. Dus de Porsche kon weer van stal worden gehaald voor een ongeveer 30 km lange rit van Rijnsburg, door Leiden naar Bodegraven. Al manoeuvrerend door het verkeer, kon ook de wind en regen mijn plezier aan de 911 niet ontnemen. Door op het laatste gedeelte naar Bodegraven op de provinciale weg N11, daar op sommige stukken de luchtgekoelde boxermotor weer eens zwaar grommend en diep jankend aan de slag te horen gaan. Eenmaal aangekomen herkende ik al vanuit de verte een Porsche van een andere clublid.

Bij binnenkomst werd ik verwelkomd door Johan, en verderop in het pand door andere clubleden. Johan bood een assortiment koek en frisdrank aan dat het bescheiden aantal aanwezigen ruim oversteeg. In gemoedelijke sfeer deelden we met elkaar wel en wee, en konden we bijzondere Porsches in het pand zien staan. Onderling bespraken we ideeën voor op de PFD-activiteitenkalender van 2018. Om in clubverband naar het Porsche museum en fabriek in Stuttgart te gaan, begint steeds serieuzere vormen aan te nemen. En een extra weekend in het voorjaar naar Sauerland. Sowieso gaan we het jaar 2018 beginnen met een PFD nieuwjaarsreceptie. Coördinator Jan Jacobs geeft daarbij aan dat het succes ook een keerzijde heeft, de contributie is namelijk niet kostendekkend meer. We kunnen een verhoging verwachten maar dat zal waarschijnlijk nog steeds neerkomen op een prikkie, naar Porsche maatstaven gemeten!

Een project waarmee Johan v.d. Gugten momenteel bezig is betreft een volledige restauratie van een Porsche 914-6. Persoonlijk niet een type Porsche waar ik - qua uitstraling - warm voor loop, maar het zal vast een pareltje worden!
Zijn showroom bevatte ook bijzondere exemplaren, zoals uit de laatste serie een luchtgekoelde 911 (rode 964) Targa, en een zwart/oranje 911 (997) GT3 RS.
Na de alle opgedane indrukken vertrek ik enkele uren later richting huis. Gassen maar!

door Hans van de Zand

12-11-2017