- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

27 oktober 2012 - PFD "Laatste zaterdag" in Bodegraven

Op zaterdag 27 oktober 2012 waren we als PFD voor onze "laatste zaterdag van de maand" bijeenkomst weer te gast bij een oude bekende van de PFD. En wel bij het al bijna 20 jaar bestaande bedrijf van de onafhankelijke Porsche specialist Johan v.d. Gugten in Bodegraven aan de Botter 11 te 2411 NM  Bodegraven.
Overigens kun je bij Johan ook terecht voor Porsche aanverwante artikelen van o.a. Cargraphic, Fuchs en RUF, die merken behoeven geen nadere toelichting voor de liefhebbers.

In de werkplaats was ook het één en ander aan technisch snoepgoed te bekijken: Een 944 bijvoorbeeld, die weer helemaal vanaf het kale chassis is opgebouwd met wat aanpassing, die je niet in de showroom van de officiële Porsche dealers destijds kon vinden. Het blok inwendig gekieteld, o.a. andere krukas, een Garret turbo, een uitlaat met niet alleen een hele dikke einddemper maar ook heel dik daarvoor. Zou tegen de 400 pk moeten gaan leveren en toch heel blijven. Een 911 turbo blok, waar een nokkenasversteller na 230.000 km aan vervanging toe was, etc.
Ook een verdieping hoger was het dik in orde, het koffiezetapparaat leverde koffie en een hele riedel andere warme dranken van uitstekende kwaliteit. Ook de zithoek met flatscreen aan de muur en een weids uitzicht via het grote raam gaf een heel gezellig clubhuis gevoel. Mede door het mooie weer in Bodegraven en buiten Rotterdam was de opkomst groot. Enkele diehards (uit de omgeving van Rotterdam) waren al even in Nieuwegein wezen kijken naar de Porsche Occasion show van de officiële P dealers. Veel aanbod +/- 180 occasies zoals de Belgen zeggen.


Bijgaande plaatjes geven een aardige indruk van deze hele geslaagde en gezellige PFD bijeenkomst.

Bij het afscheid van Johan werd de PFD al uitgenodigd voor een jubileumbijeenkomst van zijn bedrijf in 2013, want dan bestaat het 20 jaar.

Johan en Mieke bedankt voor de ontvangst en geboden gezelligheid.

Groet,
John Poppeliers

28-10-2012