- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

16 oktober 2011 - PFD op bezoek bij GT-Specials in Bergschenhoek

Naarmate 16 oktober dichterbij kwam en de weersverwachting steeds optimistischer werd groeide het aantal aanmeldingen voor deze bijeenkomst in Bergschenhoek.
Na een mooie nazomer vrijdag en zaterdag was het ook zondag de 16e prachtig weer, een stralende zon en een strakblauwe lucht, de wind was wat fris maar daar was genoeg aan te doen.
Mede door het prachtige oktober weer waren er ruim 35 PFD-ers naar GT-specials gekomen. En die kregen daar geen spijt van.
Op de begane grond van het bedrijf van Ivan en Raymond is een ruime werkplaats, waar hele leuke nuttige dingen gedaan worden met inlaattrajecten en uitlaatsystemen van de 6-cilinder Boxsters. Qua uitlaat hoofdzakelijk nog bij de koelvloeistofgekoelde motoren, maar de windblazers komen ook nog meer aan de beurt.
Hun hardtops voor de Boxsters zien er qua stroomlijn en aanzien beter uit dan de modellen die er standaard bij horen, hetzelfde geldt voor de spoilers achterop. Ook de luchtinlaten aan de zijkant voor de achterwielen kunnen beter.
Door Ivan werd ook de pasvorm van de diverse inlaat-, uitlaat- en kunststofdelen geroemd. Zagen of verbuigen is er niet bij.
Op de bovenste verdieping is de winkel, die vol ligt met allerlei zaken die vaak, maar niet altijd nuttig zijn, maar wel je auto iets aparts geeft. Zowel voor erg serieuze rijders als voor "de petjes generatie", want het is niet alleen Porsche maar ook veel GTI-achtige typen van diverse merken.
Begonnen werd met koffie, thee of fris en koek. Tegen kwart voor 11 hield Ivan en ook Raymond een korte inleiding over het wat, wanneer en hoe van hun bedrijf.
De grote lijn van het getoonde materiaal was eigenlijk het verbeteren van de "flow" ofwel de luchtstroming langs de carrosserie: in het inlaattraject bijv. weghalen c.q. verminderen van haakse bochten d.m.v. het IPD Plenum (zie ook de foto’s, alu T-stuk met inwendige luchtsplitter) en ook de luchtinlaten; verder ook het uitlaatsysteem, bijv. iedere pijp van iedere cilinder even lang.


Voor de liefhebbers van een variabel instelbaar uitlaatgeluid is er ook een kleppenbediend systeem om het uitlaatgeluid aan te passen. Bij de demo´s was het maar goed dat we op een bedrijventerrein zaten en niet in een woonwijk.

Het onderstaande programma van ze geeft de indeling van de bijeenkomst aardig weer.

Programma:
10.30 – 10.45 koffie / gevulde koek, met aansluitend een welkomstwoord. Daarna vullen we de tijd met:

  • Een Powerpoint presentatie op een projectiescherm met zo´n beetje wat we doen
  • Een opstelling van Boxster met NHP uitlaat op de brug zodat het uitlaatsysteem goed kan worden bekeken
  • Opengestelde motorruimte met zichtbaar de geďnstalleerde IPD Plenum
  • Een volledig gefolieerde Boxster met hardtop + IPD
  • Een buiten de motor om proefopstelling om het nut van de IPD te tonen
  • Demonstratie van het op en af doen van onze hardtop
  • Bezichtiging en demonstratie van de 450 pk sterke Porsche GT3 RS
  • Rondkijken in de shop, vragen stellen
  • Sprintje buiten
  • Broodje, fris, koffie

Afsluitend:
Het was weer een ouderwets gezellige PFD bijeenkomst met een heel goede opkomst, waar veel werd bijgepraat en ook het nodige werd opgestoken van de technische informatie en de gedemonstreerde producten.
Ivan en Raymond nogmaals hartelijk dank voor de goed georganiseerde ontvangst en de hiervoor gedane moeite en inspanningen. De leden van de PFD zijn nu in ieder geval op de hoogte van jullie fraaie en bijzondere producten.

Namens de PFD,
John Poppeliers

Update 22-10-2011