- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

23 - 24/25 september 2016 - Eifelweekend 2016 van de PFD in Saarland

Vrijdag 23 september begon dit weekend met mooi weer in het plaatsje Minden (Duitsland) op een km of 5 van Echternach (Luxemburg). Op het zonnige terras aan het grensriviertje de Sauer of de Sûre zoals die aan de overkant in Luxemburg wordt genoemd.

De voor zaterdag geplande toertocht kreeg een uitbreiding naar Trier vanwege een bezoek aan Europcar waar een vervangende auto moest worden opgehaald (helaas geen Porsche maar een fraaie nieuwe Mazda). De bekende Romeinse Porta Nigra kon ook nog even vanaf de stoplichten bekeken worden. Daarna ging het richting regio Müllertal ofwel Klein Zwitserland. Een prachtige streek met plaatsen als Herborn, Consdorf, Larochette, Beaufort, Reisdorf, Medernach, etc.
Wegwerkzaamheden kwamen diverse malen voor, maar de alternatieve route bleek vaak al net zo mooi om te rijden.

Zondag gingen de meeste deelnemers weer huiswaarts via diverse mooie routes. Twee achterblijvers reden naar Saarburg, via de route du Vin beurtelings in Luxemburg en in Duitsland en bezochten ook het Saar Erlebnisland in CLOEF. Vianden en omstreken werd door de andere Porsche bemensing bezocht.
De ligging van het kleine Hotel/restaurant ´An der Sauer´ is fantastisch, het eten overvloedig, het lukte ons niet 1 keer de vleesschalen leeg te krijgen, de prijzen heel schappelijk, de hotelbaas weet dit waarschijnlijk ook heel goed en heeft aan bezoek niet te klagen, maar schiet te kort in sociale vaardigheden en communicatie. Maar we kwamen ook niet voor deze ´brombeer´, maar voor de prachtige rij omgeving. In het dorpje op 5 min. lopen bleek ook nog een gezellige concurrent te zitten, zo bleek op zondagavond.

Al met al en zeker vanwege het mooie weer in deze afwisselende omgeving met alle dagen zon, was dit weer een heerlijk weekend waarin we genoten hebben van de Porsche en het verblijf An der Sauer, de Saar en de Moezel.

Groet, John Poppeliers

2-10-2016