- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Eifelweekend 2015 van de PFD

Van 25 september tot 27/28 september 2015 vond dit PFD clubevenement plaats in het prachtige gebied van de Eifel en Moezel/Rijn. Hiervoor hadden zich 10 koppels aangemeld, waarvan er 1 afviel wegens ziekte, zodat er 9 Porsches op het parkeerterrein stonden. Al voor de derde keer was Hotel Maas (Stefan) te Lutzerath onze uitvalbasis. En ook nu weer zat het hotel stampvol, een bewijs dat Hotel Maas goede kwaliteit levert voor een redelijke prijs. Het veelal jeugdige personeel is overigens bang dat je verdroogt, de vraag "wollen sie noch etwas trinken" mag wel wat minder vaak gesteld worden. Maar goed daar ben je zelf bij.
Vrijdag namiddag was het zowaar nog terrasweer en de zaterdag hadden we goed toerweer, bewolkt, beetje zon en droog. De Porsches konden aan het werk tijdens de beklimmingen en bochten, waaronder een aantal echte haarspelden. Tijdens de soms lange en steile afdalingen konden zij wat bijkomen. De steilste was 18%, hier vinden we de Brienenoordbrug al steil.

Het opwarmertje vanuit Lutzerath naar de Moezel via Alf is een prachtig stuk voor het betere stuurwerk, daarna langs de Moezel via Cochem naar Treis-Karden waar we de Moezel overstaken en het gebied tussen Moezel en Rijn introkken via een afwisselen landschap, diepe dalen, hoge bergruggen en vlakke stukken naar o.a. Kastellaun, Simmern en Gemünden. Onderweg hielden we in een klein dorpje naast een voormalige garage en benzinepomp (Autohaus Klein) een korte pauze, toen daar de oude (81 jaar) eigenaar van het voormalige Autohaus aan kwam rijden, want hij had de Porsches in de gaten. De "krasse knar" had zijn voormalige bedrijfsruimte in gebruik genomen als restauratieplaats en liet ons vol trots een 2-tal 911 Porsches zien en een oude originele 356, plus een 5-tal Kevers, waarvan er al enkele (o.a. een bronskleurige cabrio) helemaal klaar waren en er prachtig uitzagen. In een filiaal een paar plaatsen verderop (bij zijn zoon) had hij nog wat Porsches staan. Na de man hartelijk bedankt te hebben voor het getoonde, vertrokken we weer richting Gemünden, waar we een aantal Italianen veel werk bezorgden met het klaarmaken van onze lunch. Die overigens van prima kwaliteit was. Via het mooie stadje Traben Trarbach met de Poort bij de Moezelbrug gingen we weer richting Lutzerath, tot de enige Umleitung roet in de route gooide, maar via een andere ook weer mooie stuurroute kwamen we weer aan in Lutzerath, na ruim 200 kilometer.

Zondag stond het gebruikelijke bezoek aan de Nordschleife op het vrijblijvende programma, een strak blauwe lucht en zon, wel een fris windje. Op het F-1 deel, de "nieuwe Ring" waren de DTM-races bezig en dat was aan de drukte daar te merken, de doorgang naar de Nordschleife was toen nog goed te doen en na de afslag Hohe Acht (voorbij de benzinepomp/ souvenirwinkel/koffiecorner/bratwursttent/ parkeerterreintje, waar overigens een paar hele leuke scheurijzers stonden) was het verderop gelegen (het 2e) parkeerterrein met souvenirtent, Imbiss en mobiele toiletten) goed bereikbaar. Het spektakel op de oude ring was van korte duur omdat er het nodige verkeerd ging op de baan. Op een gegeven moment waren er 3 takelwagens en een doktersauto op de baan en werd het rijden stil gelegd. We besloten na een tijdje om dan maar wat vroeger een bezoek aan Cochem te brengen. Daar was het vanwege het mooie weer behoorlijk druk in de stad en langs de Moezel.
De meeste deelnemers gingen vandaar weer naar huis en de maandagvertrekkers zagen elkaar weer bij het avondeten in een veel stillere eetzaal.
Maandagochtend na het ontbijt vertrokken ook de laatste deelnemers weer na een in alle opzichten heel geslaagd Eifelweekend van de PFD.

John Poppeliers

15-10-2015