- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

19-21/22 september 2014 - Eifelweekend

De PFD had dit jaar het weekend wat vroeger georganiseerd dan vorige jaren.
Qua weer pakte dat heel goed uit, het terras bij Stefan in Lutzerath zat op vrijdagnamiddag vol en ook zaterdagnamiddag was het er heerlijk. De bui kwam pas bij het avondeten, maar toen zaten we al binnen aan de maaltijd.
Door diverse omstandigheden was het aantal deelnemers wat minder, maar de kwaliteit zat niet in de kwantiteit, integendeel.
Bij het avondeten werd de suggestie gedaan (door de afvaardiging uit Zeeland) om op zaterdag de toerrit richting de Rijn en wel de bekende Lorely te maken. Alle deelnemers hadden daar wel oren naar en dus ging het zaterdagochtend in vlot Zeeuws tempo, eerst deels langs de Moezel richting Koblenz (waar de Moezel en Rijn samenkomen) en voor Koblenz naar de linker (vanaf Koblenz) Rijnoever naar Sankt Goarshausen waar de rots Lorely vlakbij ligt.
Vanaf de Lorely heb je een prachtig uitzicht op de Rijn en de scheepvaart daarop. Op het terras hebben de lunch gebruikt in het zonnetje.
Omdat de route (+/- 200km) een soort driehoek vormde namen we met de Porsches de veerpont over de Rijn naar St.Goar en vandaar via één van de vele mooie slingerende wegen met een flink hoogteverschil en steile afdalingen, de doorsteek naar Cochem. De routes van Stefan hebben we dit jaar maar niet gebruikt, hoewel het meeviel met de wegwerkzaamheden annex afsluitingen. Geef op je GPS maar aan dat je snelwegen wil vermijden en (of geef kronkelwegen aan, als die optie op je apparaat zit) en je krijgt fraaie routes, waarbij je ook het verloop van de weg al een stukje voor je ziet. Handig voor blinde bochten. (Zie je ook zonder bestemming in te voeren)

In Cochem was het o.a. vanwege het mooie weer en de diverse feestelijke activiteiten heel druk, maar we konden nog goed parkeren in de bekende Parkeergarage. Uit Cochem gingen we individueel (te druk om bij elkaar te blijven) weer terug naar Lutzerath. Het terras van Stefan wachtte al op ons.
Zondag ging het voor de meesten weer huiswaarts, maar tot aan de oude Nürburgring gingen we gezamenlijk . We vertrokken droog maar onderweg begon het te regenen. Toch bleek het weer druk te zijn bij de ingang van de Nordschleife. Paraplu op en in de regen naar het drukke ringrestaurant, daarna via een omweg naar de souvenir, coffee en benzineshop op de weg langs de baan en vandaar nog even naar de uitkijkplaats aan de Hohe Acht. Op de parkeerplaats namen we afscheid en ging ieder zijns weegs. Naar huis of naar elders. Twee stellen hadden geboekt tot maandag en een ander stel had nog wat besproken in Monschau.

Wij hadden er nog een midweek in Landal Sonnenberg a/d Moezel richting Trier aangeplakt en hadden ook daar mooi weer.
Het Eifelweekend 2014 van de PFD zat er weer op en mocht gelet op de reacties weer geslaagd genoemd worden, mede door de inbreng en de onderlinge sfeer van de deelnemers.

John Poppeliers

19-10-2014