- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

11-13/14 oktober 2013 - Eifelweekend

In het weekend van 11 tot 13/14 oktober vond het Eifelweekend van de PFD plaats. De PFD had gereserveerd bij Hotel Maas in Lutzerath en kreeg daar geen spijt van, want de verzorging qua eten en drinken en de kamers waren uitstekend. Stefan Maas en zijn medewerksters deden hun uiterste best om het hun gasten naar de zin te maken. Mocht je er in het Duits niet uitkomen dan kon je ook Hollands praten, zeker tegen Stefan. Het hotel was overigens volgeboekt, dat schijnt week in week uit zo te zijn, want heel veel gasten komen daar later weer terug. Een betere reclame kan je je niet wensen.

Vrijdag was een natte dag, dat begon al in Nederland maar de hoosbuien later in het weekend in het zuidwesten hebben we in de Eifel niet gekregen. Sterker nog we hebben zaterdagmiddag en zondagmiddag veel zonneschijn gehad. Op het buitenterras bij de brug in Cochem was het uit de wind zondagmiddag goed uit te houden in het zonnetje.
Zaterdag was er animo om een tourrit te rijden, één van de tourritten die Stefan beschikbaar had. Zag er op papier goed uit, alleen waren er zoveel umleitungen vanwege wegwerkzaamheden, dat er van de routebeschrijving niet veel meer klopte. Toen ook nog de GPS ons rare smalle weggetjes begon in te sturen was het feest compleet. De groep was inmiddels al aardig uitgedund. Maar in keren op kleine ruimtes zijn we expert geworden. Uiteindelijk hebben een fraai restaurant gevonden in een rustig zonnig dorpje waar we de lunch hebben gebruikt. Verder werd die dag ook door een aantal de edelstenen winning en bewerking in die omgeving van Idar Oberstein bekeken. Ook werd Cochem later nog door een aantal bezocht.
Zondag zijn we met een aantal naar de Nordschleife gereden. Anderen bezochten een Wildpark met wolven, roofvogels etc. of keerden tijdig huiswaarts via een mooie route. Dat is ook het mooie van de Eifel er is ook bij slechter weer nog genoeg overdekt te doen. Bijv. bezoek aan Erlebniswelt Nürburgring, bootsfahrt op de Moezel, de Reichsburg in Cochem etc. En bij de PFD is een ieder vrij om de dag door te brengen zoals men dat zelf wil, dus kies maar uit.

Op de Nordschleife waar het zoals gebruikelijk druk was, maakten de PFD-ers uit Groningen kennis met dit fameuze en beruchte voormalige F1-circuit. De grijns op hun gezichten bij terugkeer sprak boekdelen. Later zijn we naar de toeschouwersplaatsen langs de baan gegaan (Hohe Acht) en konden we genoeg spektakel bekijken. Daarna naar het benzinestation aan de weg naast de baan, met een winkel, koffiebar, imbiss, om te tanken en koffie te drinken. De meeste deelnemers vertrokken daarna naar huis en degene die tot maandag hadden geboekt via een bezoek aan Cochem terug naar Lutzerath. Maandagochtend weer naar huis met een zonnetje.

Wellicht staan er volgend jaar weer een aantal Porsches op je parkeerplaats Stefan.

Groet, John Poppeliers

20-10-2013