- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Eifel Weekend 2008 van de Porsche Fans Drechtsteden

Vanuit het inmiddels bekende adres in Strotzbüsch gelegen in het hart van de Vulkaan Eifel, bij de familie Daniel werd van 13 t/m 15 juni (16juni) het Eifel weekend gehouden.

De meeste deelnemers gaven in de aanloop van dit weekend op vrijdagmiddag gehoor aan de uitnodiging van de, in de tunerswereld zeer bekende firma, Manthey Motors om hun bedrijf te bezichtigen. Manthey Motors is gevestigd nabij de oude Nürburgring , de ruim 21 km lange Nordschleife. Die vormt tevens een testbaan voor dit bedrijf.

Klik om de foto te vergrotenKlik om de foto te vergrotenKlik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Door Jan Erren werden we welkom geheten en hij vertelde ons in goed te volgen Duits en uiteraard zeer enthousiast over wat Manthey allemaal aan de (fijn) afstelling van Porsches kan doen. Daarbij is uitgangspunt: wat wil de klant gaan doen met zijn Porsche, waar wil hij dat doen o.a. soort wegomstandigheden, welk circuit en hoever wil hij daarmee gaan. Ze leveren dus maatwerk afgestemd op de toepassing m.b.t. het gebruik van de Porsche. Bijgaande foto's en hun website www.manthey-motors.de geven meer informatie over de mogelijkheden en de tarieven.

In het Gasthaus "Zum Siebenbachtal" in Strotzbüsch was het diner vrijdagavond wat vervroegd vanwege de EK wedstrijd Ned-Frankrijk, die om kwart voor negen begon. Op meerdere plekken werd de wedstrijd gevolgd, zowel aan de bar ( te weinig ruimte voor alle PFD-ers) als boven in de tv kamer , de drankvoorziening werd ook daar goed geregeld. Zelfs onze Oosterburen waren vol waardering voor het Hollandse voetbal. ( Toen nog wel !)

Zaterdag werd de oude stad Trier bezocht. Via vele wegen (al dan niet onbedoeld) kwamen de diverse PFD Porsches daar terecht en werd de oude binnenstad bezocht en natuurlijk de Porta Nigra, die nog dateert uit de Romeinse bezetting. Ook de winkels en de kraampjes kregen alle aandacht, evenals de terrassen. Het weer viel alles mee, slechts een enkele bui en veel zon.

Klik om de foto te vergrotenKlik om de foto te vergrotenKlik om de foto te vergrotenKlik om de foto te vergroten

Na het ontbijt op zondagmorgen , werden de tassen weer in de meeste Porsches geladen en werd er weer via mooie wegen en plaatsen in de Eifel terug gereden naar huis, of naar een volgende vakantiebestemming. Een achttal deelnemers bleef nog tot maandagochtend, zij maakten in Cochem nog een Bootsfahrt onder een heerlijk zonnetje en reden nog een ritje langs de Moezel met een stop op een terrasje. Zondagavond werden ze door Heiko verrast met een steengrill, onder de mededeling ik heb genoeg gekookt , braden jullie je vlees nu maar zelf. Heiko was ook al eerder op dreef tegenover een deelnemer toen hij opmerkte: Was hast du für ein komischer Porsche ! Ja, dan had hij zijn rode 911 maar op tijd klaar moeten hebben.

Maandagochtend vertrok het restant van de PFD-ers wieder nach Hause , al dan niet via toeristische plaatsjes en wegen. Ze hadden tenslotte nog de hele dag.

John P.