- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

4 oktober 2014 - "Laatste zaterdag" van de PFD bij CAR-MAN in Strijen

Het mooie weer lokte op zaterdagmiddag 4 oktober menig PFD-er naar het nieuwe bedrijfspand van CAR-MAN in Strijen. Het was ook veel te mooi weer om de Porsche op stal te laten staan.
De grotere parkeerruimte voor het nieuwe pand stond al gauw vol met diverse Porsches, een enkele Ferrari, een TVR en zelfs een klassieke SIMCA 1000. Die laatste is van ene Guido, welbekend bij de PFD. Hij heeft in het grote pand ook een deel in gebruik als "hobby ruimte" met o.a. een 4-kolomsbrug en wat vierwielers e.d. De Ferrari was van een voormalige 911-rijder met heimwee naar een luchtgekoelde 911. Wie weet zien we hem nog terug bij de PFD.

Van de koffie automaat, de frisdranken en koeken werd goed gebruik gemaakt. Iedereen bleef zoals gebruikelijk de BOB en dat was wel zo wijs, want om de één of andere reden werd er op de rotonde opeens ruim een uur lang een alcoholcontrole gehouden, daarvoor werd een blik agenten opengetrokken en 4 politieauto´s en 2 motoren. Volgens Peter kwam dat wel vaker voor op die rotonde. Vreemde tijd overigens voor een alcoholcontrole zo rond 15.00 uur op zaterdagmiddag?? Kennelijk wordt er rond die tijd veel ingenomen in Strien??? Of ze waren aan het oefenen voor het grote werk of het is gewoon een logica die gewone mensen te boven gaat, dat komt wel meer voor bij onze overheidsdienaren.
Enkele wat later arriverende PFD-ers hadden ook moeten blazen naast "het nieuwe rijden" bleek inmiddels ook het nieuwe blazen ingevoerd te zijn, zo vertelden ze. Want ze hadden het nieuwe blazen ondergaan. Lijkt op een fluitje van een cent. Wellicht daarom die oefeningen in Strien op de rotonde?

Het was een komen en gaan van PFD-ers en met name enkele Turbo´s, eentje niet geheel standaard meer, maakten van hun vertrek nog een leuk showtje qua geluid en snelheid en kwamen een paar keer langs. Nee niet langs die rotonde, die namen ze later iets rustiger toen de controle afgelopen was.
Al met al was het weer een gezellige bijeenkomst met een gemoedelijke sfeer, waar uiteraard veel over de diverse auto´s werd gepraat en bekeken. Peter weet nu ook hoe de aanwezige Ferrari (bj. 2000?) rijdt, (viel alles mee). Het bedrijf werd bekeken en iemand maakte zelfs nog een proefritje in een Boxster.

Bijgaande foto´s geven een aardig beeld van de aanwezige voitures en het bedrijf.

Peter en ook Guido nogmaals bedankt voor de gastvrijheid.

John Poppeliers

20-10-2014