- 2019 -__

20 JANUARI
  Nieuwjaarsreceptie
  >>>

16 FEBRUARI
  Slotracing >>>

7 APRIL
  - PFD voorjaarsrit
  - >>>
  - Porsche Collec-
  - tors Day >>>

10-14 APRIL
  Techno Classica
  Essen >>>

1 MEI
  Dinslaken >>>

17-19 MEI
  Spa Classic >>>

9 JUNI
  Paddock Porsche
  in Assen >>>

22 JUNI
  - PFD meeting >>>
  - Vet Cool Man >>>

6 JULI
  Meeting Haaglanden
  Motorsport >>>

7 JULI
  PFD zomerrit >>>

28 JULI
  RPM Live >>>

18 AUGUSTUS
  Classic Porsche
  Trackday >>>

13-15 SEPTEMBER
  PFD clubweekend
  >>>

12 OKTOBER
  PFD meeting >>>

10 NOVEMBER
  PFD najaarsrit >>>

Terugblik op 27 november, de laatste "laatste zaterdag" van 2010 van de PFD

De weermannen en vrouwen hadden al dagenlang sneeuwval voorspeld, maar voor zaterdag 27 november waren de berichten gunstiger, jammer genoeg werd daar bij diverse PFD-ers niet zoveel geloof aan gehecht. Toch zaten de weerprofeten er voor die dag (en ook de zondag) voor het stuk Nederland, waarin ook de Hoekse Waard is gelegen, er dit keer niet naast met hun voorspelling. We hadden er zelfs zo nu en dan een zonnetje bij. De opkomst had dus groter kunnen zijn. Zeker vanwege de presentatie en enkele demonstraties van het autoschadeherstelbedrijf Bosman & Kalis omtrent hun mogelijkheden en vaktechnische vaardigheden.
Bas Hoogwerff hoeft in geval van autoschade de straat maar over te steken om de schade deskundig en met behulp van modern gereedschap en technieken te laten herstellen.
Bas had overigens ook het voorstel gedaan om deze bijeenkomst te combineren tot een bezoek aan zijn aannemingsbedrijf Hooghwerff en zijn overbuurman Bosman & Kalis (ook in Middelharnis gevestigd).

Na een rondleiding over zijn veelzijdige aannemingsbedrijf (veel meer dan alleen bouwen van gebouwen) en daarvoor de inspectie en inspuiten van de onderkant van een auto op 1 van de 2 bruggen, (vanwege de lage carrosserie van de betreffende auto moest de grote brug gebruikt worden m.b.v. oprij planken) staken we de straat over om in de verwarmde hal van Bosman & Kalis te genieten van de koffie, diverse frisdranken, echte pepernoten e.d. en uiteraard van PFD oliebollen.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Bijgaande foto´s geven een beeld van de diverse demonstraties waaronder de kleine spuitcabine, diverse uitdeuktechnieken, van buitenaf maar ook van binnenuit, kunststofreparatie, inductieverwarming voor vastgeroeste moeren en ook lakverzegeling en kleien (d.m.v. speciale klei superglad maken van bijvoorbeeld de motorkap).

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Door de PFD werden een aantal jaarkalenders en clubbladen achter gelaten en de aanwezige PFD-ers kregen een stoffen tasje mee, voorzien van diverse bedrijfs- en product-informatie, een praktische metalen drinkbeker en een zak echte pepernoten uit Strijen.

Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten Klik om de foto te vergroten

Bas, de firma Bosman & Kalis en medewerkers nogmaals van harte bedankt voor de geboden gastvrijheid en deskundige uitleg en voor de uitnodiging om nog eens met de PFD langs te komen.

Fijne en gelukkige feestdagen toegewenst.

John P.

6-12-2010